• 522
    öncelikle linkimizi verelim.

    http://www.aksam.com.tr/...di_ve_bilancosu.html

    okumaya üşenen inciciler içinse şöyle bir özet geçelim. şimdi fenerbahçe kulübü şükrü saraçoğlu stadının yapımını bildiğim kadarıyla 2003-2004 gibi bitirdi. aziz yıldırım ın kendi söylediği rakamlara göre o 100 milyon dolar civarında para harcamışlar.

    şimdi bu stadın tapusu fenerbahçe kulübünde de değil. gençlik spor il müdürlüğünde. kısacası fenerbahçe kendi stadının tapusuna sahip değil, üst kullanım haklarına sahip. ama bu büyük bir mesele değil. ne galatasaray ne de beşiktaş kendi stadının tapusuna sahip. genelde 49 yıllığına kiralama usülü ile yapılıyor bu anlaşmalar.

    şimdi bunu kenarda tutalım. yaklaşık 7 yıl önce harcanmış 100 milyon doları.

    fenerbahçe'nin 2008 yılında açıkladığı mali tablolarda varlık olarak 79 milyon tl de duruyor. işin daha detayına çok da hakim değilim şu noktada deniz gökçe'nin yazısına göre konuşuyorum.

    kulüp 2008 yılındaki tablolarda zarar etmekte. olabilir.

    2009 yılındaki tablolara baktığınızda 79 milyon tl değerindeki stad dünyadaki küresel krize ve bütün gayrimenkullerin değer kaybettiği gerçeğine rağmen 158 milyon tl olarak gözüküyor. yani tam tamına %100 değerlenmiş fenerbahçe stadı.7 yıl önce yaptıkları yatırımı katma değer olarak bu sene sürüyorlar ortaya.

    şimdi buradaki asıl dalavere ise şu. sahip olmadığı stadı %100 değerlendirerek bütçedeki zararı kara çeviren bir yapı var ortada.

    benim soracağım asıl soru ise şu:

    siz hala stoch transferinin 5.5 milyon euro ya bittiğine inanıyor musunuz? bu adamların göz göre göre yalan söylediğini bilmiyor musunuz?
    şimdi 5.5 milyon üzerinden haldun üstünel'e laf atanlar bir siktirip gidin lütfen.

    edit: bu bütçeyi deloitte onaylamış. kesin kitabına uydurulmuş bir yolu vardır. önemli değil. 5.5 milyona alınan stoch meselesidir benim dikkat çekmeye çalıştığım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın