• 146
    daha sancılı bir geçiş olacağını düşünmüştüm ama sandığım gibi olmadı. penaltı ve 3. gol tamamen bireysel hata. yerleşim sebebi ile yediğimiz tek gol ilki. onun haricinde de savunma yerleşimi aman aman bir alarm vermedi.

    ben bu maçın riga maçından young boys maçından daha sıkıntılı olacağını düşünmüştüm. çünkü sistemleri, sertlikleri, fizikleri ve tempoları ile bizim üzerimizde olduklarını düşünüyordum. düşündüğüm gibi olmadı hatta fiziksel olarak baya yanıt verdik. tempo olarak düştüğümüz bölümler oldu ama 2. golden sonra takımın verdiği reaksiyon nefisti.

    3’lü oynamakla 5’li oynamak arasında çok kritik bir çizgi vardır. sol kanat jakobs sağ kanat boey yapıp geriye bir de 3 stoper koyarsan ister istemez 5’li oynarsın. 3’lü oynayacaksan kanatların sallai barış gibi olacak.

    bir parantez de yunus’a açacağım. bugün zaman zaman sol bek olarak da gördük sol forvet olarak da. barış ile değişmeli oynadı diyebilirim. oyun kurulumu sırasında bir yunus sola yaklaştı ve defansı 4’ledi bir barış sağ beke yaklaştı.

    beşiktaş maçında mutlaka ve mutlaka 3’lü savunma ile çıkmamız gerekli. yunus ceza almazsa mertens yerine yunus oynamalı ve kanatlar sallai-barış olmalı. bugün mertens eskisi gibi geriye deplase olup ek pas opsiyonu yaratamadığı için icardi sık sık geri gelmek zorunda kaldı. yunus ceza alırsa da bence batshuayi ile 3-4-3 oynamalıyız.

    çok ofansif olmaz mıyız diye düşünenlere saygım var ama mertens şu hali ile bats’dan fazla zorluyor bizi.

    (bkz: 23 ekim 2024 galatasaray elfsborg maçı)
    (bkz: 28 ekim 2024 galatasaray beşiktaş maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın