• 80
    osimhen, icardi ve sanchez gibi oyuncularımız türkiye süper ligi için fazla oyuncular ve bu oyuncuların başını çektiği kadromuz ligimizde rehavete kapılmazsa şampiyon olmayı başarabilir rahatça. biz taraftarlar olarak bu isimler kadromuzdayken avrupa'da da başarı bekliyoruz doğal olarak. bu kadroda bu isimlere sahipken "haddimizi bilelim" ve "kendimizi dev aynasında görmeyelim" gibi söylemleri bizim çok azımız kadar bütçeye sahip takımlara karşı söylemekten ben utanıyorum. rigas ve elfsborg gibi takımlara karşı gücümüzü ispatlamaya yönelik oynamamız gerek. haddimizi bilerek oynamamız gereken takımlar daha üst kalite takımlardır. türkiye süper liginde kadro tek başına iş yapabilirken avrupa'da teknik ekibin değeri ortaya çıkıyor. ve yine elfsborg gibi bir takıma karşı her şey teknik ekibimize bağlı.

    ve maalesef elfsborg'a karşı favori değiliz. bizden kalite ve bütçe olarak çok daha aşağıda bir takıma puan kaybedip sonra da "kendimizi dev aynasında görüyoruz" deyip bahane üretmeyelim bu sefer! böyle olacaksa kepengi kapatalım kulübün. çünkü kulübün kuruluşundan beri mottosu "türk olmayan takımları yenmek." ve bunu yapacak kadromuz var.

    elfsborg kolayca yenebileceğimizi düşündüğümüz fikstürdeki son takım. buraya kadar 9 puan alıp rahatlamalıydık. 7 puan da kötü değil ama bu kadroya bakıldığında 9 puan cepte olmalıydı. bundan sonraki fikstürdeki takımlar eş değer ve üst kalite takımlardan oluşuyor. bu yüzden o maçlara 1'er puan yazmak mantıklı olur.

    bir de geçen sezon sonlarında maçların ilk yarıları gündüz maçı gibi oynanıyordu malum. ve bizim takım spot ışıkları açılana kadar sahada uyuyordu ilk yarılarda. bu maç 17:30'da. hiç açılmayacak spot ışıkları. çok endişeliyim.

    rakibin formalarına bakıldığında young boys'u andırıyorlar. hani okan buruk bir röportajda demişti ya şimdi oynasak yenerdik diye... al sana bir prova.

    bu tarz maçlarda olabilecek puan kaybına bahane duymaktan ben utanıyorum onlar söylemekten utanmıyor.

    bizim teknik kadro futbol dünyasına bu isimlerin olduğu kadronun avrupa ligi'nde ilk 8'de çıkamamasını nasıl açıklar bilemiyorum. bu maçta yaşanacak bir puan kaybı bizi bir üst tura da hiçbir şekilde çıkaramayabilir. dediğim gibi bu takımlara karşı puan kaybedince daha iyilerine karşı beklentiye giremiyor insan.

    biz şampiyonlar ligi'nde devlerle oynarken diğer ülkemiz takımlarına hep köy takımlarıyla oynuyorlar o sayede ülke puanı kazanıyorlar diyorduk. biz köy takımlarından birine puan kaybettik şimdiden. diğeri de bu olacak mı göreceğiz.

    geçen maçın bahanesi stadyumun kendisiydi. şimdi de gündüz maçı olması olmasın!
App Store'dan indirin Google Play'den alın