• 1865
    ne kadar büyük ve kudretli bir devlet olduğunu yurtdışına gittiğinizde daha iyi anlıyorsunuz. öyle vizesiz gidilen sırbistan, arnavutluk, bosna falan değil bu ülkeler, bildiğin almanya, fransa ve ingiltere gibi ülkelerden bahsediyorum.

    yanlış insanların elinde heba olması durumu değiştirmez, türkiye şu an avrupa'nın ve orta doğu'nun garantör ülkesidir. türkiye'nin zayıflaması ya da yok olması, şu an hiçbir büyük ülkenin işine gelmez emin olun. nato'nun en güçlü ordusuna sahiptir bi kere. en son savaşı 70 sene önce görmüş, tamamen prosedür icabı var olan ordulara benzemez bu güçlü ordu. 40 yıldır bizzat savaşın içindedir. hatta orta doğu'da israil ile birlikte en fazla savaş tecrübesini geçiren, bu da yetmezmiş pkk ile uğraşan, doğu akdeniz ile uğraşan, suriye ile uğraşan ve tüm bunlar yetmezmiş gibi belki de 40 yıldır içini kemiren cemaat ve darbe ile uğraşmış bir ordudur bu ordu. şu mücadeleyi verebilecek hiçbir ordu yoktur avrupa üzerinde, adım gibi eminim buna.

    ruslardan it gibi korkan batı ülkeleri türkiye'nin yokluğunda direkt ruslarla muhatap olmak zorunda kalacaklar ki zaten en büyük kabusları ruslarla karşı karşıya gelmek çünkü dediğim gibi artık 1940larda değiliz, bu ülkelerin savaş tecrübeleri yok. rusya bile 2 senedir bilfiil ukrayna ile savaşmakta ki elde ettikleri bu savaşa değdi mi sabaha kadar tartışılır.

    bu konulara girmek istemiyorum ama rusya ile ukrayna aynı masaya oturmadığı müddetçe avrupalılar kabuslar görmeye devam edecekler aman savaş sıçrayabilir mi korkusundan dolayı. eğer savaş bir sıçrarsa, bu kez birbirleriyle dalaşmasınlar diye kurulan yapay devletler (lüksemburg, isviçre gibi devletler) bile kurtaramaz sınırlarını.

    2022'de bir kere istanbul'da masaya oturmaya kalktı bu iki devlet, barış sağlanamadı. önümüzdeki dönemlerde yine masaya oturacaklar ve yine türkiye'de oturacaklar, elleri mahkum buna. başka bir devlet yok güvenebilecekleri. daha önce de yazmıştım, bi 10 sene sonra falan bu ülkeyi bambaşka yerlerde göreceğimizi düşünüyorum.

    pkk'yı boşverin. pkk fiilen 2015'de bitti zaten. türk ordusu analarını belledi onların ırak'ta ve suriye'de. önceden derme çatma kurulan karakollara saldırı yapılabilirdi ama artık içimizdeki kemirgenlerden kurtulup kendi savaş malzemelerimizi üretebiliyoruz artık. hadi saldırsınlar 90'lardaki gibi de görelim. daha inlerinden çıkmadan kafaya güdümlü füzeyi yerler. ne olduğunu bile anlamazlar. teknoloji gelişti artık, sosyal medya falan da var. dağdakilerden daha çok tiktok'ta pkk sempatizanı vardır aq. götü yiyen dağa çıksın da görelim. önceden dağa çıkmak tek çareydi ama artık değil. çok da uzatmak istemiyorum bu konuyu.

    öcalan denilen kişi sadece bir simge artık. hiçbir gücü yok. hadi diyelim gücü var, senin elinde adam zaten. yani düşün, örgütün kurucusu, birinci figürü tutsak altında yıllardır. kurtuluş savaşında atatürk'ün yunan ordusu tarafından esir edildiğini düşünün. aynı şey işte. yıllardır aynı terane. bitti abicim pkk. arabistan'a giden emekli topçu bile değil bu örgüt artık.

    eğer ölmezsek 10 sene sonra görürüz neler olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın