resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:51
Uyruk:Türkiye
  • 15051
    ozel donemler, ozel zamanlar, ozel insanlar genelde zamaninda tam anlamiyla farkedilemezler. zaten ozel kelime anlami itibariyle herkes tarafindan anlasiliyorsa yeterince ozel degildir, ancak her zaman ortada doneler vardir. mesela bizlerin hissedemedigi yerde bazi hayvanlar 20 km otedeki suyun hissini alirlar.

    bu hislerim beni yaniltmiyorsa, ki basindan da bu fikirdeydim ama o zamanlar daha cok istekti bu simdi 2-3 senedir yavastan koku almaya da basladim, cok cok cok ozel bir sey insa eden hocamizdir. antalyaspora karsilik patates tarlasinda alinan 3-0’lik galibiyet dolayisiyla yazmiyorum bunlari. bunlar gorenler icin 3-3’luk kasimpasa macinda da orada olan seyler. bunlar boyle algiyla, reklamla, pr’la falan olmayacak seyler. bunlar bu renklere zamaninda avrupa kupasi gelirken, 4 sene ust uste sampiyon olurken orada olmus, galatasaray’in dizinin kimsenin karsisinda titremeyecegini, her zaman basarak oynayacagini yasamis bir insanin torpilsiz, anadoluyu karislayarak, ufak bir takimla lig sampiyonlugu yasayarak, hakederek, yavas yavas, dogal adeta kaderin aglarini ilmek ilmek isledigini hissetirerek istedigi yere donmus olan okan hocankn, izleyenleri aman erkenden gaza gelmeyelim, aman kaybetmeyelim, aman biraz keyfini mi cikarsak diye sacma sapan duygulara sokan hisler.

    ayrintiya girmeyecegim, girsem kitap olur; ki zamani gelince onun da olacagina inaniyorum. simdilik sadece kendi adima tarihe not dusuyorum. kendisine haysiyetsizce yapilan kurusiki elestirileri de bu isaretlerden biri olarak okuyup geciyorum. zira bize sadece kahramaniyla kendisini cok ozdeslestirdigimiz, amanin basina bir sey gelmesin diye endiselendigimiz, basardikca kendi kendimize oley cektigimiz surukleyici bir romani okur gibi yaptiklarini okumak kaliyor.

    24’unde transferini real, liverpool, psg’ye gonderme yaparak acikladigimiz osimhen’in babasi, 26’sinda ailesinden kayiplari yasarken kendisini buyuk bu aileye kattigi icin kendisine minnettar olan torreira’nin mister’i, kendisine omuzlarda tasitacak kadar kabul ettirdigi mega star icardi’nin ‘galatasaray zaten cok buyuk, onu daha da buyuk yapacagiz’ derken ki ilham perisi, takimi zamk gibi ilk seneden beri birbirine baglayan, yerli genclerin gelisimine katki, transferi zor isimlerin iknasinda menajer, takima aile huviyeti kazandiran en baba isim mertens’in abisi, davinson’un patronu..

    gonul telimizi sayisiz kere titreterek bize en guzel sarkilari soyleten ustasi fatih hocamin evladi, ayni dertlere maruz kalip onu en iyi anlayani, bir dua bir temenni olarak da insallah yakin tarihte ustasini da gececek ciragi. uefa kupasini alan ustayi gecmenin tek yolu oldugunu bizden daha iyi biliyor. hepimizin var bi hayali. galatasaray’i soluyan herkesin gozu sadece bir yerde. endustriyel futbolu, 1 e 250 verilirken de vardi, bahane dinlemek isteyenler icin hep var.

    basta dedigim gibi olaylarin icerisinde oldugumuz icin pek bir sey secilmiyor, net olmadigi icin de yazi dagiliyor. gorelim bakalim bu isin sonu nereye varacak. ben kendi adima galatasaray’in ruhunu sahaya indiren, yerlisi yabancisina bu hisleri bellettiren, gunun de gerekliliklerini bizzat yasayan okan hocama simdiye kadar ki kisim icin cok mutesekkirim. devami icinde hem cok sabirsiz, hem de en cileli kabul edilmez maclarin sonrasinda bile asil hedefi aklimdan cikarmayarak disimi sikacak kadar sabirliyim. allah yardimcisi olsun!!
App Store'dan indirin Google Play'den alın