resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 14979
    önceki antrenörlere alınmayıp kendisine iyi oyuncu alındığı fikri nereden çıktı anlamış değilim.

    iyi bir kadrosu olduğu söyleniyor; incelenir ve değerlendirilir orası ayrı ama kadro iyi ise suç okan hocanın mı? yanlış soru oldu; kadronun iyi olması suç mu? mesela neye göre iyi bir kadrosu var? bana sorarsanız abdülkerim yerine fenerbahçe'den djiku alırım, bjk'den paulista. sağ beki henüz iyi değil. illa jelert olsun dediyse suç hocada tamam ama o süreci bilmiyoruz. o gün yaşananlara bakılırsa yönetim rezalet çıkmasın diye apar topar aldı gibi. metin öztürk'ün bize sahayı dar etti demesinden belli zaten. orta alanda iyi bir yedeği yok. rakipte ismail var mesela, gedson var. çok uzatmaya gerek yok, muslera, sanchez, torreira, sara, osimhen, icardi, barış alper ve kaan dışında uçan kaçan bir kadrosu yok.

    kaldı ki yaz döneminde iyi oyuncu için bastır, yönetime arka durma denilen adamı şimdi kadrosu aslında iyi çok konuşma diyerek eleştirmek biraz samimiyetten yoksun.

    ligi 13. sırada bitirdiğimizi söylemesi objektif olarak doğru. yalan değil goztepe ve rize maçlarında mucizeler olmasa sonumuzu bilmiyorduk yalan mı? ben geldim o takımı şampiyon yaptım diyor övünecek tabi başkası övünürken sorun yok.

    boey'in, barış alper'in, kerem aktürkoğlu'nun, kaan'ın ve eski abdülkerim'in sıçrama yapmasında en büyük paylardan biri de okan buruk'tur. kendisi geldiğinde bu adamların hangisi bu seviyedeydi? boey'e talip yoktu, barış alper istenmiyordu...

    sanırım üst üste gelen 2 kötü maç sonrası lafı eskiye getirmesi fatih terim'e dokundu diye bir de buradan üsteleyelim deniliyor. fatih hoca da nzonzi, seri, lemina, falcao ile çalıştı. yeri gelince ona da çok iyi kadrolar kuruldu. iyi kadro demek şampiyonluk demek değildir maalesef. ufacık bir lafa bile tahammül yok ama durum bundan ibaret. aytaç kara ile oynamasaydı mesela fatih terim. gidip şu adamı bu kutsal formaya sokmasaydı. ömer bayram, emre kılıç, babel falan gerek var mıydı? emre akbaba iyi olsun diye ligin sondan bir önceki maçında penaltı attırıp kaçınca şampiyonluğu bırakmasaydı. arda arda diye mustafa cengiz ile papaz olmasaydı da takımın içine etmeseydi mesela... şampiyon olamadıysak bunda o kadroyu kuran ve akla sığmaz inatlara boğulan fatih terim suçludur. kimse silah zoruyla halil'i forvete koy demedi.

    eleştiriler umurumda değil gibi bir söylemi de yoktur. bu yalandır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın