• 12
    ülkede hayvan katliamı konuşulan günlerde zaten uzun yillardir var olan şiddet olaylarının artık iyice show yapilarak topluma sunulması bir rastlantı değildir. buyrun bakın yakin tarihe. ikinci dünya savaşı, sırp kasabı, ortadoğu bataklığı gibi arama kelimelerini kullanın google'da. bunun filmi bile yapildi. cok tuttu seri haline getirildi. abd'de bir günlüğüne şiddetin her türlüsünün yasal olmasıyla ilgili filmler. korkunç şeyler anlatiliyor.

    vahşetin herhangi bir tarzinin en ufak bile olumlanmasi toplumlarda neler yaratiyor bakin görün. zira sosyopat insanlar bizim gibi öz kontrola değil ceza korkusuna sahipler. bunu zayiflatirsaniz bu olanlar olur zaten. polisimiz çalısıp suç işleyeni alıyor ama acaba ne oluyor da 25 suçu olan adam ertesi gün dışarı salınıyor.
    kendi arkadaşım diye söylemiyorum, geçen hafta mahallemizde restoran işleten ve (kozyatağı bu arada gayet nezih bir semttir) durduk yere çıkan bir kavgada yanlışlıkla sivil polis tokatlayan iki arkadaşım en ufak ceza almadan sokaga salindi ayni gün.
    arkadaşım da olsa ceza almasıni en azından caydırıcı bir etkide bulunmasini isterdim bu olayin. eminim arkadasim dedigim adam bugun olsa ayni kavgaya yine girer. artik belki elinde bir sopayla...
App Store'dan indirin Google Play'den alın