• 11
    kadın ve çocuğa indirgenerek basitleştiğini düşünüyorum. sürekli şiddetin övüldüğü ve kutsandığı ortamlarda kadın olsun, erkek olsun ya da hayvan olsun hatta bitkiler bile ezilir. gerek diziler gerekse sosyal medya ortamında hep güçlüler övülüyor. herkes mafya.

    olayı bağlamından koparmadan değinmek istiyorum. ali koç stad basıp insanları döverken bu ülkede övüldü. üstüne editler yapıldı. öncesinde de milletin şerefiyle oynayıp tehtid etti. aziz yıldırım basketbol maçında bizim yöneticileri tehtid ederken başka bir başkanı dövdü kameralar önünde. eeee bunlar da şiddetti ama övüldü. o yüzden birçok sözde sanatçının paylaştığı tag benim için önemsiz.

    bu tarz şiddet övügüsü okullarda akran zorbalığı olarak karşımıza çıkıyor. maalesef bunu zaman zaman gözlemliyoruz. ufaktan akran zorbalığı olarak başlayan eylemler ya sert bir kayaya çarparak duruyor ya da böylesi vahim bir olayda.

    son yaşadığımız olaya benzer olaylar eskiden de oluyordu. (bkz: sıcağı sıcağına). sosyal medya ve kamera teknolojisi sayesinde daha çok görür olduk sadece. şiddet her zaman şiddeti doğurur. bu nedenle sürekli şiddet dili kullanan spor yöneticileri de masum değildirler (bkz: dostoyevski).

    neyse ne desem yetmez. ateş düştüğü yeri yakar. üç gün sonra unutulacak vahim bir olay. bu son olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın