resim
Hakan Şükür
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:53
Boy:1.91
Uyruk:Türkiye
  • 4124
    hakan şükür, hukuki bir suç haricinde pek çok hatası bulunan eski milli takım ve galatasaray futbolcusu, ayrıca sevdalısı biridir. kendisi feda ettiği ya da edemediği durumlar itibariyle bir örnek haline dönüşmüştür. ancak örnek almak bile olgunluk örneğidir ki, dünyada çokça görülmeyen bir nitelikte olguya bizi götürür.

    hakan'a gelinceye kadar nice nice insanların hukuki ciddi suçlar işlediği bir ülkedeyiz. cemaatler, tarikat oluşumları vs. türkiye gibi ülkelerde topyekun taşlanmaya haiz olgulardır. "bize hiçbir şey olmaz, biz çok güçlüyüz" algısı insanın ya da grupların güçlü yanlarını negatife çevirip, hatalar yapmasına sebep olur.

    hakan'ı hâlâ ara ara açıp videolarını dinlerim. hâlâ o benim gibiler için "büyük hakan" olarak belleğimiz de durur çünkü çocukken futbol oynadığımız ve gol attığımız zaman hakan şükür diye bağırırdık. kendisi siyasi (cemaat, grup değil) tercihi yüzünden, biat etmediği için tamamen adı silinmek istemiştir. ancak hiç umrumda değil bu işler.

    tabloyu açın bakın; 539 maç oynayıp, 288 gol atarak galatasaray'ın tarihinde zirvede durmaktadır. sahada terinin son damlasına kadar mücadele etmiştir. futbol hayatı sonrası ne yaptı ise kendine kar ya da zarardır. ben kendisi gibi düşünmüyorum, hayata öyle bakmıyorum ama düşünmediğim için gerçeği silip atacak kadar da vefâsız olamam.

    saç baş yoldurur, çokça kaçırır, gol atamadığı dönemler sakal bırakırdı. kendisine "inek şaban" derdik ama gol attığı gibi deliler gibi sevinirdik. 10 ekim 1998 türkiye almanya maçına giremediğim için ne üzülmüştüm. bursa'da oynanıyordu maç ve polis "vallahi yer kalmadı, yoksa alırdım sizi" diyordu. eve döndüğümüz de açıp maçı izlerken, dakika 70 gibi hakan kafa topuna çıkıp o zamanların taş gibi kalecisi oliver kahn üzerinden kaleye topu gönderişini hiç unutamam.

    bakın türk futbol federasyonu sitesinden direkt tablo veriyorum:

    https://www.tff.org/default.aspx?pageID=320

    hakan şükür'ü ağzına alana "bırak o teröristi" diyenler, bu ülkede terörist çalışması yapacak isek her parti, her grup kendi içinde çıkar çatışması üzerinden tartışma yapması gerekiyor. bunu yine söylüyorum, cemaat kendi içinde yekpare bir grup değildi. silahlı mücadeleye inanmış, darbeye teşebbüs edelim tarzı diyen bazı gerzekler olabilir ama topyekun herkesi eli silahlı bir terörist gibi algılamak, düşündürtmeye çalışmak büyük hatadır.

    hakan'ı yine de sevmeyebiliriz ama başarılarını hiç kimse silemeyecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın