resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 14797
    türkiye liginin avrupa'da bir karşılığı yok. bütün maçları kazansan da tr seviyesi avrupa'da oynanan fiziksel ve taktik disiplini yüksek oyunun yakınından geçmiyor. okan buruk tr'de aldığı sonuçlarla sürekli övülürken bu gerçekler görülmüyor.

    kendisinde mevcut en büyük ve major eksikler şöyle:

    1- oyuncular arasında denge gözetmek ve oyuncularla iyi geçinmek isterken, performans odaklı karar veremiyor. fiziksel olarak hazır olmayan mauro'ya takımın anahtarını teslim etmiş. ama mauro avrupa'da galatasaray'ı 10 kişi oynatıyor. keza orta sahayı ısrarla yumuşak tutuyor. avrupa'da aldığı tüm hezimetlerin arkasında mauro + yumuşak orta saha kurgusu var.

    2- taktiksel esnekliği hiç yok. 4-2-3-1'in dışına hiç bir şekilde çıkamıyor. çıktığı zaman da takım saçmalıyor, çünkü orta sahayı boşaltıp 2-2-6 gibi bilgisayar oyununda bile tutmayacak abuk sabuk bir dizilişe giriyor.

    3- birinci maddeye ek olarak futbolculara şirin görünmek için bazı oyuncuları oyunun gidişatından bağımsız sahaya atıyor. aman demirbay küsmesin, aman berkan kızmasın, aman yusuf da sahaya adım atsın diyerek oyuncu değişikliği yaparsan ağırlığın kalır mı?

    4- kendisinin galatasaray'ı avrupa'da oynarken ne zaman rakiplerinden daha çok koştu? yok böyle bir istatistik... sadece normal koşu mesafesinde değil, sprint sayısında da galatasaray'ın çok eksiği var. galatasaray bu sezon transfere 50 milyon euro harcadı, atletizm olarak en ufak bir gelişme yok. takıma üst düzey, avrupa seviyesinde antreman yaptırdığını da düşünmüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın