resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 16580
    galatasaray teknik direktörüne “ben zaha istemiyorum okaaağğğğğn” diye bağırmayı marifet sanan ve seven kitlenin linçlediği galatasaray efsanesi. bugün okan buruk, fernando muslera, yarın mauro icardi, lucas torreira.

    muslera 2011’den beri bu takımın kalesinde. 3 yıldızlı aldığı formayı 5 ile bırakacak sene sonu giderse. gitsin gitmesin değil mesele. her hikayenin bir sonu var. muslera da gidecek, okan buruk da icardi de. gidiş var gidiş var. fenerbahçe’nin en büyük sıkıntısı gidenlerin arkalarından sallaması. bizim de o yöne gidişimiz pek uzak değil bu taraftarla.

    mesela okan buruk. sen o bağırışı “faattiiiiğğh” diye fatih hoca’ya yapabiliyorsan okan hoca’ya da yap. ama ikisine de yapılmazdı bu kulüpte daha bir kaç sene önce. yineliyorum; hoca gitsin dahi diyebilirsiniz ki ben okan hoca’nın uzun yıllar kalmasından yanayım. bu fikirdir tartışılır. yalnız hocaya lakap takan mı ararsın, isminin önüne ergenleşmemiş ilk okullu gibi “b” getiren mi ararsın, daha maçlar başlamadan “bu maç seni yiyecez okan” mı ararsın, “okaaaağğğğn” diye bağıran mı ararsın. ben bundan rahatsızım. aşırı rahatsızım hem de. okan buruk son 4 sezonun 3’ünü şampiyon bitirmiş. gelmiş 2 sene üst üste her sene rekor kırarak takımı şampiyon yapmış. böyle bir adama saygısızlık yapılabilir mi bu kadar? “hocam seninle daha ilerisi olmayacak, ayrılalım” var “okaaaaağn” var.

    özetle. muslera belli bir yaşta. sene sonu gider kalır. ama sosyal medyadan sirayet eden şu şımarıklık artık can sıkıyor. ben yazın okan buruk’un “gidil real’i tutun” lafına irrite olmuştum. fakat şu aralar o kadar şımarıkça tavırlar görüyorum ki. eğer hoca “kardeş sizin bu egoyla sizi anca real city keser. hatasında muslera’yı zorbalayacak, sakatlığında icardi’yi harcayacak, 2 sene üst üste şampiyon olmuş hocayı elendi diye aforoz edecek ego da bütçe de onlarda olabilir ki onlarda da o tavır yok.” demeye getirdiyse haklı. ama tabi bu kasımpaşa’ya 3-0’dan 3-3’e gelmesini* falan savunduğumuz anlamına gelmez. hocanın hatasıdır. ona yazar, rezalettir. ama “okaaağğn” ya da “ehi ehi yeşil gova muslera” falan da demek değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın