resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 14536
    45 dakikalık teknik direktördür.

    maç düdüğü ile sahadaki oyuncuların enerjisini izlersiniz. sonra ikinci 45 dakikalık periyot başlar ve buna şunlar dahildir: ilk yarının 5 dakikalık uzatma, devre asındaki 15 dakikalık mola, ikinci yarının ilk 25 dakikası. kendine geldiğinde maç süresi 70.dakikadadır.

    oyun planı, oyuncu değişiklikleri, değişikliklerin zamanlaması, bireysel oyuncu hazırlığı konularında vasatın altında teknik direktördür.

    geçtiğimiz sezon oynanan: kopenhag, bayern münih, sparta prag, fenerbahçe maçları bu tespitlerin örnekleri ile doluydu. bu yıl kaldığı yerden devam etmektedir: beşiktaş, young boys -her iki maç dahil- ve kasımpaşa maçları da bu yıl olan örnekleri.

    zamanında sacha’yı çıkartıp, boey’i alan ve maç sonunda ‘terse hızlı top atan bir bek istedik, rakibin defansını dengesiz yakalamak istedik’ diyen teknik direktörden geldiği yeri anlamakta güçlük çekiyorum. türkiye ligi’nde şu hali yeter de artar; avrupa’da ise başarıya özlem duyar dururuz.

    muhabir müsveddeleri kendisinden memnun olacak ki dün oynanan kasımpaşa maçından sonra kendisine sorulması gereken şu 2 soruyu sorma cesareti gösterememiştir:

    1) ilk yarı için çok tempolu bir galatasaray’dan söz ettiniz: sara, osimhen ve icardi’nin bireysel meziyetleri ile goller buldunuz. abdülkerim’in sık sık kademe hatası yaptığı ve önde yakalandığı, demirbay’ın orta sahada istasyon olamadığı, nelsson’un oyunu kurmada yavaş kaldığı anlar maç önü planınıza dahil miydi?
    2) ikinci yarı isabetli şut atamamış takımınız hakkında oyunun neden bu noktaya geldiği hakkında neler söylemek istersiniz? sara’nın yanına torreira değişikliği yerine demirbay’ı oyunda tutarak oyun anlamında neyi planlamıştınız.

    okan buruk, yeni jenerasyon fatih terim’dir. ufak su birikintisinde herkes yüzebilir, önemli olan ayaklarınız yerden kesildiğinde yüzüp yüzemediğinizdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın