resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 14535
    düşük kalitede bir ligde hocalık yapan antrenörümüz. hal böyle olunca ligde harcayabileceği bir kredi olmuyor büyük takım hocalarının. 2 senedir topladığı puanlar hocanın büyük başarısı ancak ligin de kalitesi ve seviyesini göz ardı etmemek gerek. bu sebeple bir puan kaybına yangın yapılıyor ya eleştirisi pek geçerli değil bence. 23-24 sezonunda 99 puan toplayan takım şampiyon olamadı, bu gerçeği de unutmamak lazım.

    galatasaray futbol takımı 3-0 önde olduğu maçı kaybetmemeli. 2006-07 sezonu arda turan’ın yıldızlaştığı iç sahadaki konyaspor maçında da 3-1’den 3-3’e getirmişti rakip skoru, ha keza 15-16 sezonunda rize 90+ larda attığı 2 golle bizi 4-3 yenmişti. ve tabi ki benim o dönem yaşamadığım bir hasan vezir skandalı var. bu maçta o maçlar arasındaki yerini aldı.

    transfer sezonu bitti, artık sevabıyla günahıyla ihale hocanın üzerinde. torreira-davinson’un ikamesi yok, kanatların da ikamesi an itibariyle yok. ama rotasyon eleştirisi en temelinde davinson-torreira oynamalı üzerinden dönüyor. bu oyuncuların her maç 90 dakika oynayamayacağını kabul etmeliyiz ancak bir 30 dakika da oynabilmeliler zor giren maçlarda. elinde kaliteli ve maliyetli bir kadro var hocanın ama bazı oyuncuların ikamesi yok. bunun olması da normal, rodri’nin de yediği yok ancak hocalık da bu anlarda ortaya çıkmalı. o mevkinin oyuncusu yoksa oyunu değiştirmeli hocalar.

    4-4-2 bu takımın üzerine sıkılan bir limon canım hocam. bu takımın düzenli bir şekilde 442 oynamaya gücü yok. ha keza mertens’in haftada 3 maç oynamaya da gücü yok. osimhen icardi oynamalı ve bu senin hiç kullanmadığın bir düzeni oynatman anlamına geliyor ancak osimhen’e onay verdiğin gün bu gibi durumların gerçekleşeceğini kabul etmen gerekiyordu. kısayol bulunacak da bir durum yok, ne yapılması gerekiyor belli.

    2024-25 sezonu başlayalı 2 ay oldu heralde. kaybettiğin bir süper kupa ve bir şampiyonlar ligi parası var. bunları da trajik ve yara verici şekilde kaybettin, böyle hissettirdin taraftara. bunu normalleştirmenin gereği yok. maç kaybedilebilir ancak bu 2 kaybı biz üzücü şekilde kaybettik. artık kazanman lazım, iyi oynayarak kazanman lazım ki üstüne koy bir şeylerin, koltuğunu sağlam galatasaray’ı yukarıda tut.
App Store'dan indirin Google Play'den alın