• 36698
    24-25 sezonuna girerken öyle bir futbol takımı oluşturuldu ki, ben bir transfer döneminin sonunda ilk kez dizilişin ne olacağını bilmediğimizi görüyorum. görünen o ki kafamızdaki dizilişe göre değil, gelen futbolcuların özelliklerine ve bir süre sonra performansına göre formasyonu belirleyeceğiz.

    4-2-3-1: osimhen'in gelişi ve sol kanat forvette sadece barış'ın kalması ile bu dizilişten tamamen vazgeçildiğini düşünüyorum. yine orta ikilinin fiziksel kısıtları ve mertens'in artık bu tempoyu kaldıramayacak olması da bir etken.

    4-4-2: bunu hakkıyla oynamak için 2 seçenek var. forvetlerin savunma katkısı olacak ve sol ve sağ kanat orta sahalar orta sahalaşabilecek. 11-12 sezonu galatasarayı ve diego pablo simeone 'nin atletico'su gibi. fakat artık simeone de 3-4-2-1 oynuyor. oynamak zor, yine barış solda tek. 18 milyon euro yatırım yapılan 8 numaranın sağda solda yokluktan oynaması bence çok mantıksız bir hareket. bu sebeple en optimum diziliş olmadığını düşünüyorum.

    4-3-1-2: tarihimizde çok güzel bir yeri olan diziliş. uefa'yı aldık, drogba-burak-sneijder'li kadroda oynadık. yine efsane milan'ın tercih ettiği diziliştir. ama tarihte kaldı, antitezi artık kolay üretilebilinen, ve hiç tercih edilmeyen bir diziliş. kullanacağımızı düşünmüyorum.

    3-5-2 : oyuncu grubumuza en uygun diziliş. kanatlara bir kişi koyarak özellikle sol kanat rotasyonundaki eksikliği sübvanse ediyoruz. icardi-osimhen'e aynı anda yer buluyoruz. 3'lü defansın varlığı ile yediğimiz geçişlere önlem alıyoruz. sara-torreira'nın fiziksel eksikliklerini arkada 3 kişi ile toparlıyoruz. bek oynadığında pozisyon hatası yapan, açık oynadığında da dar alanda etkisini yitiren barış'a hem arkası güvenlikli hem de kullanabileceği geniş bir alan veriyoruz. jelert zira yine kanat bekte daha rahat olacaktır. kerem d. için defansı sıkıntılı ofansı daha iyi, 3'lü defans güvencesi veriyoruz. torreira için yine görev alanı daralıyor ve uzmanı olduğu dar alan presini yapmasına olanak sağlıyor. sallai'nin ise bu şekilde katkı verebileceğini düşünüyorum: (bkz: roland sallai/#4031545)

    3-5-2'nin tek tek nasıl bütün oyuncularımızın performansını daha iyi gösterme imkanı sağlayacağını anlatabilirim. bunun yanında maç zorluğuna göre büyük sistemler değişiklikler yapmadan 3-4-1-2, 3-4-2-1 türevlerini de oynayabilirsiniz.

    defoları var mı elbette var. oyun ezberi gerektiriyor mu? elbette. örneğin kaymaları yapamazsanız yanarsınız. zamana ihtiyacı tabii ki var ama oynadıkça alışkanlık kazanılacak. umarım okan buruk ne olursa olsun bu dizilişte ısrar eder ve bir süre sonra artık oynama alışkanlığı ile birlikte bu dizilişten alacağımız verimi artırır. ha, okan buruk'un bu kadar kredisi var mı? bence var ama taraftar ve yönetim nezdinde olmayacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın