resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 13885
    koskoca transfer dönemi 7,5 saat sonra bitecek ve kendisi 1 tane orta saha oyuncusu aldırmadı. kimse bana sara demesin, gabriel sara’ya orta sahanızı emanet edemezsiniz, caydırıcı değil, oyuna ağırlığını koyamıyor, top kapma özelliği yok, ikili mücadelelerde zayıf. yani bir orta saha oyuncusunda olması gereken ne varsa kendisinde yok. ayağının iyi olduğu sanrısı da nereden geldi bilmiyorum ama daha kendisinin hatlar arası 1 tane pas verdiğini göremedik.

    peki okan buruk neden bir orta saha oyuncusu istemiyor? neden 2 yıldır 1 orta saha oyuncusu alınamadı? bunlar bana çok garip geliyordu ki kendisinin oyunu çözüldükten sonra aslında neden orta saha oyuncusu istemediğini inceden anlamaya başladım. okan buruk futbolda orta saha kavramına inanmıyor. okan buruk’un bir build-up planı hiç yok. hiç geriden pasla çıktığımızı gördünüz mü? hayır çünkü tek bildiği topu ileriye şişirmek. böylece ne oluyor? orta sahayı by-pass ediyor. e orta sahayı by-pass edince de otomatikman orada bir oyuncuya ihtiyacın kalmıyor. konu aslında bu kadar basit zira kendisinin kompleks taktikleri yok, heybede yok yani, boş.

    kendisini çözen rakiplere karşı taktik savaşı veremiyor bir kere. gözüne far tutulmuş tavşan gibi kalıyor, tek yaptığı olmayan orta sahayı daha da boşaltıp 4-1-5’e falan dönmek. rezil olduğumuz beşiktaş maçında durum 5-0 iken orta saha ikilisi demirbay ile yunus akgün’dü, öyle bir teknik direktörden bahsediyoruz. ve biz anadolu takımlarına karşı kadro kalitesinden mütevellit canavar kesilen kendisinden avrupa’da başarı bekleyip tokat manyağı oluyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın