resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 13798
    yönetimi koruması yanlıştı bunu ben de yazdım çoğumuz da söyledik. geçen sezonun ikinci yarısından bugüne kritik maçlarda iyi performanslar çıkaramadı bunu da hepimiz biliyoruz. bence transfer konusunda da çok ciddi sancılar çekiyoruz ve yeterli değil(harcanan paraya göre).

    okan hoca galatasarayı 2 yıl üst üste şampiyon yaptı bunun için teşekkür ediyorum emeklerine sağlık. bence beşiktaş maçından sonra yollar ayrılmalıydı ama kredi verilmesini anlayışla karşılıyorum çünkü hala umut var.

    benim umudum olmadığını not etmek için yazıyorum bu yazıyı. basında 3-5-2'ye dönüş hazırlıkları yaptığımız yazılıp çiziliyor. icardi sakatlıktan dönene kadar böyle bir şey olacağını düşünmüyorum ama olursa ufak bir iddiam var.

    galatasaray okan buruk yönetiminde ligde 3-5-2 sistemine dönüp başarılı olursa kendimi pilot eder sözlüğü bırakırım. okan hocanın zerre kadar bu formasyonu oynatabilecek kapasitesi yok. benim tahminim 4-4-2'ye döneceği şeklinde.

    bu arada ben dizilişlere çok önem vermeyen biriyim yani dizilişler çok farklı pencerelerden yorumlanabilir ve maçın içinde oyuncu 10 metre kaysa bile değişebilir. benim burda bahsettiğim galatasarayın 3 stoper artı kanat bekli sistemle ligde hiçbir şey başaramacağı.

    bunun sebebini anlamak isterseniz son 2 sezonda akan oyunda attığımız golleri izleyip kanat oyuncuları tek santrafor ve on numaradan aldığımız skor katkısına bakabilirsiniz. galatasaray özellikle ligde üçüncü bölgede bekleri çizgide tutup yetenekli ayaklarının içeri katetmesine bakan bir oyun yapısına sahip. üçlünün sağ ve sol kenarlarını ve onların bağlantılarını organizasyonlarını kurabilecek bir zaman aralığına,kadro yeterliliğine daha da kötüsü teknik ekip yeterliliğine sahip olduğumuzu düşünmüyorum.

    sahaya çift santrafor atmak nispeten kolaydır ligimiz seviyesinde. ama hem çift santrafor hem iki kanat bek hem de üç stoperle oyun oynamak faydadan çok zarar getirir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın