• 36534
    futbol takımımız osimhen'in gelişi ile eğer 3-5-2 oynayacaksa ki en mantıklısı bu görünüyor orta sahada alan tutan bir isim yerine basıp giden yüksek kondisyon ve dayanıklılığa sahip box to box özellikli bir oyuncu almamız gerekiyor.

    3'lü defansa dönüş ile kontralara ve rakibin dripling ile basıp gitmelerine büyük oranda çözüm bulmuş olacağız. yine torreira'nın da performansı artacak çünkü yayla gibi sorumluluk alanından çevresinde 3 stoperin olduğu daha bölgesel bir savunma alanında onu görevlendireceğiz ve gücünü daha idareli ve efektif kullanabilecek. başka bir alternatif de sara'nın derin oyun kurucu rolünde oynaması ve torreira'nın daha serbest 8 rolünde kullanılması. fakat torr'un 8'e geçtiği denklemde ofansif katkısının sınırlı olacağını hepimiz biliyoruz.

    bunun yanında 3'lü defansa geçtiğimizde, denklemden bir tane dikine giden ismi çıkarmış oluyoruz.* kadromuzdaki orta sahalardan hiç bir isim bu işi yapabilecek özellikte değil ve sadece pas ile çıkan oyunculardan kurulu olacak orta sahamız.

    mevcut kadromuzdan yunus'un orta vaadede ofansif özellikli böyle bir oyuncuya evrileceğini düşünüyorum zira leicester'da bazı maçlarda buna benzer bir rolde oynatmıştı. yine 3'lü defans oynayan takımlara baktığımızda, özellikle tek forvet oynayan takımlar forvetin sağında ve solunda kanatlara deplase olup oyunu açması, adam eksiltmesi ve yine geçişlerde hızlıca rakip kaleye topu taşıyabilmesi için kanat özellikli futbolculara forvet arkası olarak yer verebiliyorlar. yani aslında bu formasyonla yunus'a da daha iyi bir pozisyon yaratmış olacağız. çünkü yunus'un kanat / kanat forvet oynayabilecek devamlılığa sahip olmadığını düşünüyorum. daha dar bir sorumluluk alanında daha verimli olacaktır.

    sözün özü, mevcut kadro yapımıza çok uyması, bir çok modern teknik adam tarafından üst seviye takımlarda kullanılması ve bir çok varyasyona izin vermesi sebebiyle 3-5-2'ye geçmemizin şart olduğunu düşünüyorum. fakat bu formasyonu en efektif şekilde uygulayabilmemiz için sol ya da sağ half'ten rakibi delebilecek yüksek dayanıklılığa sahip bir orta saha takıma kazandırmamız gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın