• 36533
    kafamı dağıtmak için aptalca şeylerle uğraşıyorum. günün konusu osimhen ve takım dizilişi olunca biraz üstüne düşünüp, okan ne yapmak isteyebilir diye teoriler çıkardım. ilk akla gelen 3'lu savunma olsa da okan'ın 4'ten vazgeçeceğini sanmıyorum. 4-3-3 dener en kötü. peki başka alternatif varsa?

    osimhen fırsat transferi okay ama adam santrfor olmasa okan'ın aradığı bitirici kanat forvet olmaya en yakın futbolcu. kısacası henry rolü biçip ıcardi'yi daha derinde kullanarak asımetrik bir 4-2-4 aslında 4-2-1-3 oynatabileceğini düşünüyorum. şöyle ki: ıcardi xerine düştüğünde pas dağıtımında ofansif orta sahayla rol paylaşabilir, daha önemlisi ofansif orta saha saha parselasyonu için biraz daha geride konumlanabilir bu sayede. neden asımetrik dediğine gelince, osimhen merkeze kayarak (henry gibi işte, barcelona zamanı özellikle) oynar, sağ tarafta barış olacağını varsayarsak o da kendine daha geriye ve çizgiyi atar. sol beki de daha önde kullanırsın, zaten iki sol bek alternatifimiz de ofansif anlamda iş yapan adamlar, sağ tarafta kaan'ın oynatılabilme olasılığı da doğar böylece.
    merkezdeki ofansif "1" bu sayede hem mertens, hen de daha fiziksel özelliklerini kullanabileceğiniz sara olabilir.

    burada iki şey önemli, ınter'de etoo'nun yaptığı yapıp osimhen rakibini kovalar mı? ve daha da önemlisi merkez ikilide thor'un yanında donamık bir orta saha olacak mı?

    şimdi bu taktiği düşünecekse bats'i da benzer şekilde solda kullanabilir (fener çok yaptı) elzem transfer bir anda dinamik box 2 box oluyor. bekler aciliyeti nispeten azalıyor. eğer transfer yapma şansımizniyice azaldıysa ve kanat da koyamıyorsak en mantıklısı asımetrik bu şekilde dizilmek olur. yine de yedekten koyacağımız oyuncu yok tabi. ama alsak da avrupaya bildiremeyeceğimiz için (kurallar gereği) yedek kanat oyuncusunu türkiye ligi için zamana yayıp almayı düşünüyor olabilirler. zaten ocak ayında kadrolar tekrar bildirirken ekleme yapabiliyorsunuz.

    neyse, kısacası, geri dönüşte 4-4-2 olan ( okan öyle seviyor) hücumda da yine sevdiği 4-2-3-1'e benzeyecek bu asımetrik diziliş en makul olan gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın