resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 13639
    kimse okan buruk’un başarısızlığını istemiyor, burada bi anlaşalım. ama herkes sorunun çok daha derin olduğunu görüyor.

    şampiyon olduğumuzdan beri burada herkes takımın eksiklerini yazıyor. biz görüyorsak, okan hoca nasıl bu eksikleri doldurtmuyor. şu an geçen seneden de kötü bi kadromuz var üstüne -30m eurodayız.

    hepimiz görüyoruz takım kaç maçtır ne organize atak yapıyor ne doğru dürüst üç pas yapıyor. geçen sene de böyleydi de yetenekli ayaklar çok formdaydı.

    tutturmuş bi taktik okan hoca, hiç değiştirmiyor geliştirmiyor ki elimizdeki oyuncular da o taktiği oynayabilecek oyuncular da değil. sara mesela 10 numarada oynaması lazım, merkezde değil. hiç kimse olmasa kaan ayhan’ın torriera’nın yanında oynaması lazım ama geldiğinden beri adamı ya bek ya stoper görebildik.

    takımda şu an doğru dürüst bek yok. bi jelert var onu da bütün sezon bi sağda bi solda oynatıcaz sanırım. berkan var, kaan ayhan var bu üçlü değişe değişe bek oynayacak.

    abdülkerim’in mesela zayıflaması ve çeviklik çalışması gerekiyorken adam sürekli gym’de kas yapıyor, belini döndürene kadar etrafından adamlar kaçıp gidiyor.

    kerem aldığı 10 toptan 5ini kaptırıyor 3ünde yanlış tercih yapıyor. sağ beksiz oynadığımızdan dolayı barış her maç rakibin beki ve kanatıyla tek başına mücadele ediyor, ceza sahasında topla buluşması gereken icardi 8 numara gibi geriye gelip top dağıtıyor. bats çerçeve nerede farkında değil sanırım, çok şey var bitiricilik yok adamda.

    bu adamlar hiç özel antreman yapmıyor mu? hiç organize atak çalışmıyor mu? bu takım rakibin oyununa göre taktik kurgulamıyor mu?

    zaten burada herkesin de söylediği takımın sorunları belli ama kimse çözmüyor çözüm üretmiyor. okan hoca da suçu hep başkalarına atıyor. güvenilir, yeri geldiğinde oldukça mütevazi fakat bütün laflarını başarılarıyla galibiyetlerle destekleyen hoca gitmiş yerine sistemsiz kurgusuz antreman yaptırmayan suçu hep başkalarında arayan bi hoca gelmiş gibi.

    yönetim zaten ayrı bela, “yönetim istifa” ama yönetim ne kadar kötü olursa olsun saha içinde takımın da problemleri çok. ben mi gidip çözcem bunları? okan hocadan çözmesini bekliyoruz ama o çözmüyor sorumluluk almıyor.

    okan hocayı çok severek yazıyorum bunları, bende isterim üst üste şampiyonluklar yaşamasını. ha diyorsa benim taktik becerim yetmiyor gitsin bütün gün xabi alonso’nun oynattığı futbolu izlesin copy paste yapsın. oynatmak istediği oyun elindeki kadroya uygun değil. bunu görmüyor. o zaman elindeki kadroya göre oyun oynatacaksın. elinde kim varsa ondan maksimum verimş almaya çalışacaksın. orta saha sıkıntı belli ki. bütün yaz yükleseydin oliviera’ya antremanı hiç bi şey yapmasa bile 70de oyuna girip 20 dakika deli dana gibi koşturup top kesip pas dağıtsaydı. ama hoca oyunculara küsüyor kesip atıyor. boşuna milyonlar veriyoruz sonra bu adamlara sırf antremana çıksınlar diye.

    kimse okan hoca’nın başarısız olmasını istemiyor. ama onun da silkelenip kendine gelmesi lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın