resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 13629
    net oğlu net çok iyi bir teknik direktör. birçok entryde kendisini övdüm. ama en çok beğenileni ilk şampiyonluğumuzdan hemen sonra yazdığımkiydi:

    (bkz: okan buruk/#3627766)

    bir teknik direktörün takıma verebileceği maksimum katkıyı verdiğini düşünmüştüm. herkes takımı yere göre sığdıramıyorken o kadar iyi bir takım olmadığımızı süper lig'in dandikliğini vurguladığım şu entry'de belirtmiştim:

    (bkz: süper lig/#3663444)

    yine ilk şampiyonluğumuzdan sonra okan hoca'nın jorge jesus ile kıyaslamasını yaparken okan buruk'un çok rahat oyuncu harcayabileceğini ve buna hazırlıklı olmamız gerektiği konusunda uyarmıştım:

    (bkz: okan buruk vs jorge jesus/#3612528)

    iki sene şampiyonluğumuzdan sonra ise spor muhabirleri tarafından yapılmaya başlanan aşırı övgülerin yalakalık sınırlarını zorladığını ve bunun hocaya zarar vereceğini fatih terim gibi ego şişikliğine neden olacağı uyarısını yapmıştım. bu entry nedense çokça ofsayt yemişti:

    (bkz: okan buruk/#3858938)

    tüm bunları tekrar hatırlatma sebebim hem kendi şovumu yapmak hem de son zamanda hocaya artan tepkilerin biraz normalleşmesini sağlamak. her takım oynadığı rakiplerin ortalaması kadar güçlüdür. süper lig avrupa'nın ilk on ligi arasında değil. transfermarkt verilerine göre, maaş bütçelerine göre değerlendirme yapıp 250 milyonluk çok güçlü bir takımımız olduğu varsayımımız yanlış. ayrıca yüksek bütçeyi yanlış kullanmak düşük bütçenin doğru kullanılmasından daha kötüdür.

    yapısal sorunlarımız var. okan buruk işinde gücünde iyi bir teknik direktör. eksikleriyle beraber. avrupa maçlarında hata yaptı denilen şeylerin de aslında hata olmadığını sadece risk olduğunu başka bir entry'de anlatmaya çalışacağım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın