resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 13627
    galatasaray taraftarının arkasında durmadığı teknik adam.

    daha transfer sezonunun başında yönetimin işini kolaylaştıracak açıklamalarda bulunduğu için taraftar tarafından uyarılıyordu. daha 3 ay önce aman hocam erden timuru gönderenler seni de göndermek için fırsat kolluyorlar dikkat et deniliyordu. taraftarın arkasından kumpas kurulmasından endişelendikleri hocası hakkında şu anda aynı taraftar nasıl göndersek ne zaman göndersek diye düşünüyor.

    bu duruma nasıl gelindi? yönetimin demeç vermediği ortamda demeç vererek taraftarın tüm stresini göğüslemeye kalktı. süper kupa maçında yaşanılan hezimet sonrası şampiyonlar ligi elemesinde görece kolay rakibe kaybederek yeni konseptli şampiyonlar ligi grubuna katılamadı.

    nasıl baş tacı edildiğini hatırlayacak olursak iki sene üst üste iyi futbolla ezeli rakibinin türlü ayak oyunlarına ve ittirilmelerine rağmen rekorlarla şampiyon oldu. şampiyonlar liginde tatmin edici performans sergiledi.

    hocanın son zamanlarında cesur ve doğru hamlelerini ben de göremez oldum. örneğin süper kupa maçına icardi yerine bats ile başlanması gerektiğini düşünüyordum kanatlarda kerem ve barış orta sahada berkan. çünkü fiziksel defolarımız son hazırlık maçında iyiden iyiye görünmüştü. iki sene önceki okan hoca bunu yapardı. ama iki senedir bel bağladığı, sakatken dahi yerine birini koyamadığı icardiyi artık çıkaramaz hale geldi. çok istediği angelinhoyu satın alma maddesinin devreye girmemesi için oynatmaması, çok para harcanan zahanın oldukça fazla süre bulması, takıma doğru düzgün fayda sağlamayan tete ve ndombele gibi isimlerin az da olsa süre bulması kendi kararı mıdır çok emin değilim. ama artık çanlar kendisi için çalarken, takım kamburlarını büyük oranda sırtından atmışken okan hocanın özüne dönmesi lazım. iki sene önce hak edenin formayı aldığı düzeni tekrar tesis etmesi lazım. yeni transfer henüz hazır değilse beklemeli, çok kazanan performans vermiyorsa kesilmeli, türk yabancı ayrımı bir kenara bırakılmalı, abi kardeş, takım içi dengeler vs umursanmamalı. reçete tam olarak bu. uygulamak veya uygulamamak hocaya bağlı.

    yaşattıkları hala hafızamda canlı. potansiyelini de unutmuş değilim. kafasını sadece takıma verirse, ekibi hariç her konuşanı dinlemezse, konuşmalarında ve takım seçiminde iki sene önceki okan hocaya dönerse bu sene de şampiyonluk, avrupa liginde başarı geleceğine inanıyorum. bu sebeple ben hala okan hocanın arkasındayım. üstünün çizileceği bir şey yaptığını düşünmüyorum.

    her insanın hayatında ayağının kaydığı düştüğü zamanlar olmuştur. okan hoca hayatında çok düşüşler ve o düştüğü yerden kalkmalar yaşadı. galatasaray taraftarı olarak okan hoca düşmüşken üzerine çullanmak yerine elimizi uzatıp kalkmasına yardımcı olmalıyız.

    galatasarayın başında kazandığı zaferlerden çok daha fazlasını kazanacağına inandığım, futbolculuğu ve hocalığıyla takımın efsaneleri arasına girmiş teknik direktörümüz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın