resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 13508
    kendisine karşı inancım sıfırdır. hala arkasında romantizm pompalayan ve onu teminat olarak görenler yüzünden kulüp bu sene hem maddi hem de manevi açıdan batacaktır. o zaman da kına yakarlar artık bu teminatçılar.

    ben hiç keşke yanılırım falan da demeyeceğim çünkü young boys rövanşında kendi sahasında o sözde futbol denen garabet şeyi oynatan kişi bu kulüp için çözüm falan getiremez. o öneme sahip maç için uyumadan çalışmak ve en iyisini yapmak lazımdı. biz zar zor bir pozisyona girdiysek rakibe 10 pozisyon verdik yahu. bunu nasıl normal bir durum, kaza ya da “olabilir” mertebesinde görenler olabiliyor anlamlandırabilmek imkansız.

    şu ana kadar 5 resmi maç oynadı takım. bunlardan büyük öneme sahip süper kupa finalinde ezeli rakibinden 5 yedi. olur dedik, kazadır dedik, hayırlı mağlubiyettir dedik, hoca da takım da ders çıkarır dedik, çok değil 2 hafta sonra sezon için hem maddi hem manevi öneme sahip ilk young boys maçında takım yine çok kötü oynadı. azeri hakem, suni çim falan hadi bunun rövanşı var dedik yine sustuk. tff maçını ertelemiş, rövanş için koca bir haftan var, yatıp kalkıp bu maça hazırlanman lazımken daha ilk dakikadan atak yapamayan, ayağında top tutamayan ve rakibine akın akın atak veren bir takım çıkarıyorsan “teminat” falan değilsindir. koca haftada hazırladığın takım rakibin ne güçlü yanı varsa ona imkan tanıyarak oynadı ve kenardan en en en ufak bir sistem değişikliği gelmedi. bekleri çıkar yerine bek koy, sara’yı çıkar yerine kerem girsin… bu mu yani bu hayati maçtaki takım yönetimi? bu değişiklikler aslında sistem doğru, oyun anlayışı doğru ama futbolcular kötü demek değil midir? peki gerçekten işin aslı bu mu?

    bu bozuk oyun sistemine bu kadar aşık birisi başarılı o-la-maz. teminat falan değildir, o-la-maz. seviyesi yerlerde iki anadolu takımıyla oynadık, ikisini de ıkına ıkına yenebildik. bugün 31 ağustos 2024 adana demirspor galatasaray maçı’nda yine aynı rezaleti izleyeceğiz. sol bekte muhtemelen yine berkan’ı göreceğiz. marshmallow orta sahamızın rahat rahat geçildiğini yine göreceğiz. defans oyuncularımızın ayak tenisi oynar gibi aralarında dakikalarca top çevirdiğini yine göreceğiz. ilk yarının çöpe atıldığını yine göreceğiz.

    peki bunlar yine olacaksa tam olarak neyden ders çıkarılmış olacak? ne değişecek de bu takım düzelmiş olacak? bireysel yetenekler form tutunca mı? koca yaz kampında ne yapıldı peki? anadolu takımları bile sahip oldukları kısıtlı kadrolarla ne yaptıklarını bilerek oynuyorken biz bunu neden tam 5 maçtır yapamıyoruz?

    neresinden tutarsan tut olmayacak bir iş ile takım tepeden aşağı yuvarlanıyor. elde hala iyi bir kadro varken ve avrupa’da iyi de bir kura çekilmişken mutlaka yeni bir anlayışla sezona devam edilmeli iken bu teminatçılar yüzünden kulüp son yılların en kötü sezonunu geçirecek. keşke yanılırım falan da demeyeceğim, bu takım 20 gün sonra fb maçından galibiyeti geçtim beraberlikle ayrılsın hesabımı silerim bir daha da burada yazmam. o kadar eminim hiçbir şeyin değişmeyeceğinden. ancak anadolu takımı yenerek avuturlar kendilerini.
App Store'dan indirin Google Play'den alın