resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 13461
    futbol plani olmadigini ilk geldigi gunden beri soyluyorum ama insanlardan tepki cekiyordum. sok presle top kapip hizli sekilde topu ıcardi’ye ulastirip gol atmak uzerineydi sistem. kapanan takimlarda sikinti yasiyorduk cunku ne kanat organizasyonu ne capraz kosu ne de alternatif ceza sahasi disi sut tehditi ile rakip defansi ceza sahasi disina cekme gibi bir alternatifimiz yoktu.
    daha sonra, topu kaptigimizda ıcardi daima marke edildiginden bir tane daha alternatif skorer olsun diye zaha alindi ama organizasyon yoksunlugundan kullanilamadi. sok pres ise yaramayinca topu kapip ıcardi’ye ver doluysa zaha’ya ver atsinlar bir sekilde taktigi tutmadi.
    aciklarini iceri cekip beklere yer acmaya calisti, fakat orta saha da 2 kisi olunca (1 tanesi durmadan pres le top kapmaya calistigindan sahanin her hangu bir noktasinda olabilir) bekler 1-1 ya da 1-2 pozisyonda kaldi ve pas icin ucgen kurma sansi da olmadi. ne ver kac var, ne 2-3 pas alternatifi. butun oyuncular ip gibi ileride dizili, stoper bek e veriyor. bek’in uzerinde 2 rakip oyuncu. ya ileri kanat oyuncusuna uzun atacak ve birebir kalacaklar ya da defansa donecek taraftar yuhalayacak.
    senelerdir bu taktiksel cokuntu icerisinde futbol oynuyoruz. hatlar arasi ucurumlar, hatlar cizgi halinde derinlik yok, ucgen yok, tempolu pas ve capraz kosu yok, cizgiye inme, saha parselasyonu yok. futbolun temel prensiplerini birakmis bir hoca var. benim gozumde okan hoca en basindan beri iyi degildi, pres konusunda sacha sayesinde basarili gozuktu ve isik verdi ama sonra bunu da kaybetti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın