resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 13418
    galatasaray tarihinin belki de en iyi futbolu oynadığı zaman diliminde (1996-2000 arası) ilk 11'in vazgeçilmez isimlerinden olan hocamız.

    daha eskileri izlemediğim için bilmiyorum ama sonrasını izledim en iyi futbol o dönem vardı. şimdi konu tam olarak burada başlıyor; o dönemin sırrı güçlü orta saha ve iyi beklerdi. kendisi ile beraber emre ve suat oynuyordu. yani 3'lü ve güçlü bir orta saha.

    başka biri olsa bu örneği vermem ama birebir şahit olduğu, kendisini okan, suat'ı hügo, emre'yi altın çocuk yapan sistem buydu. yoksa 1996 yazında suat'ın alıcısının dahi olmadığını iyi bilirim.

    ya hocam allah aşkına, o futbol günümüzde dahi çoğu takımın oynayamadığı güzel bir oyundu. modası geçmiş balkan futbolu değil ya da mou'lu inter'in dönemlik sistemi değil bu sistem. daha 2 sene evvel liverpool fabinho, keita ve vijnaldum ile premier ligin içinden geçti buna benzer bir şeyle.

    fatih terim'i bu futboldan uzak görmeyi bir nebze anlarım, yeni bir şeyler denemek istemiş olabilir ama seni anlamıyorum. a'dan z'ye her hücresini biliyorsun o sistemin. neden hiç denemiyorsun? sana şimdi bir okan bir emre bulmak zor biliyorum ama en azından taşları doğru yere koysan? zaman varken bir adet iyi bir orta saha alsan ve torreira, x kişisi ve sara ile ya da kaan ile oynasan ne olur? ne kaybederiz allah aşkına...
App Store'dan indirin Google Play'den alın