• 36411
    29 ağustos itibariyle jaouen hadjam dedikoduları çıkan takımım.

    rakipte bir oyuncuyu beğenmek, etkilenmek çok doğal. ki bu da bir nevi scoutingdir, her sene 40 maça çıksanız, 20 farklı takımla oynadınız diyelim, 220 oyuncu izliyorsunuz. iki kere oynadığınız takımlardaki futbolcular karşınıza iki kere çıkıyor. yedekleri v.s. derken bir sürü futbolcu izleyebiliyorsunuz.

    mesela dönelim geçtiğimiz seneye, ladislav krejci bence etkileyici bir futbolcuydu, girona ile beş büyük lige giriş yaptı. girona da geçtiğimiz sezonun flaş ekibiydi. krejci'yi tabii ki profesyonel seviyede bilmek için size karşı oynamasına gerek yok da krejci'yi görüp etkilenmek normal. hadjam'ı görüp etkilenmek normal. zalgiris maçında bize karşı fena oynamayan mathias oyewusi vardı misal. etkilenirsin, okey. ama bakıyoruz saçma sapan bir örüntü var, ya bize rakip olan oyuncuların ismi çıkıyor ya da bir menajerlik şirketinin/menajerin önerilerini alıyoruz.

    gabriel sara'nın bile menajeri talisca'nın menajeriyle aynı. ben sara'nın izlenip beğenildiği ihtimalindense, talisca'nın tanıdık menajerine veya onu tanıyan samimi olduğumuz içli dışlı bir menajere alo dendiğine daha çok inanıyorum. dahası, bizim çok gerçeklikten kopuk bir oyunumuz var. biz 50 metre eni, yetmiş metre boyu olan kocaman bir bölgeyi iki adama emanet etmek istiyoruz. yok, olmaz. süper lig'de hıttırıspor'a karşı evet boey'in insanüstü çabasıyla, torreira ile v.s. yaparsın bunu ama orada da sayısız geçiş yersin, rakip atamaz. avrupa'da maaşı düşük, parlamak isteyen, ısıran, becerikli adamlar seni paramparça eder, gönderir.

    hadjam'mış. ne yapacak hadjam? hoca beki içeri kırmıyor. hoca bekine geride dur demiyor toplu çıkışta 3. oyuncu ol demiyor. hadjam gitti ileri 10 tane orta kesti, hadi oldu ya onu da isabetli oldu, üçünden de gol çıkarttık. sen yine sürüyle geçiş yiyip rezil olacaksın. becerikli takım atıp gönderecek.

    ileride pres istiyormuşuz. ileride presi üç tane basan, iki tane pas arasını bekleyen ve top geçerse basacak, iki tane de alan tutan adamla öyle güzel yaparsın ki aklın şaşar. hayır bir de presi ziyech ile yapacağına seni ikna eden şeyi çok merak ediyorum. tutmuyor, istenenler, söylenenler, yapılanlar tutmuyor.

    yönetime kızıyorum, çünkü beceriksizler.
    hocaya kızıyorum, elinde sürüyle üçlü orta saha oyuncusu var eyüp aydın'dan kerem demirbay'a kadar. kusura bakmayın eyüp aydın sandro lauper kadar hazırlanabilirdi bu maça. hocaya yine kızıyorum, iki şampiyonluğu varken beceriksizleri yakmıyor. hocaya bir de saha içi için kızıyorum çünkü kocaman alanı iki kişiyle tutabileceğine inanıyor. bayern münih'e sahayı dar etmişiz. kim çıktı gruptan? bayern mi, galatasaray mı? kopenhag kimin üzerinde bitirdi grubu?

    hadjam'ı geçin, 45 dakika gvardiol ile oynamamız gerekiyordu dün bizim o geçişleri yemememiz için. bakın theo hernandez ile çıksaydık da o geçişleri yiyip koskoca merkezi iki kişiyle savunduğumuz için perişan olacaktık.

    şu futbolu oynamak istiyorsak, jelert'in kariyerini bitirip yatırımı çöp etmek istemiyorsak öncelikle o sol beke bir tane gvardiol, lucas hernandez, kiwior profili bulunacak. hermoso deniyor, 3 milyona ikna edilip birkaç tane yüksek maaşlı adam gönderiliyorsa avrupa liginde de işimizi görür. o top iki kişinin önünde tek merkezle veya 1.5 merkezle çık-ma-ya-cak. çıkamaz. sağ beki gönderip, sol beki tutacaksın. sağ bekin tutulacak nitelikte değil, o ileri gidecek. bir de elinde sara gibi koşturan adamın varsa kaan-torreira-sara, berkan-torreira-sara, eyüp-torreira-sara, kerem-torreira-sara, taylan-torreira-sara bir tanesini seçip maça çıkacaksın.

    ben dahi değilim, ben sadece 15 senedir maç izliyorum, düzenli olarak top oynuyorum. aşağıdaki 11'e ben mertens yazmazdım ancak hadi hocanın 4-2-3-1 tutkusunu gözeterek bir kadro yazıyorum. ben çok iyi bir teknik direktör olamayabilirim çünkü futbolcuların saygı duyacağı bir arkaplanım yok, iletişim becerilerimi ve ego yönetimimi hiç test etmedim. bilmiyorum. ama futbolu bildiğimi düşünüyorum. hocayı da anlamaya çalışarak mertens'i yazıyorum. hermoso profili bir sol bek bulamadık diyelim, oraya apo yazıp merkeze nelsson yazabilirsiniz.

    https://gss.gs/YDK.png
    şu on birin avrupa'da kafa kafaya dövüşemeyeceği az takım olacağına inanıyorum. profillere bakalım. savunmada atlet var, ayağı düzgün geçiş savunmacısı var, sigortam diyebileceğiniz cesur savunmacı var. merkezde presçi var, alan kapatan var, pas arası yapabilecek çabuk adam var, ileride presi başlatacak forvet var, ona yardımcı olacak iki presçi var. iki kenardan bir kanatla, bir bekle oyun genişletebiliyorsunuz. demiyorum ki bu on bir mükemmel ve kusursuz. ancak allah aşkına soruyorum, futbolun doğrularına bu on bir mi daha çok yanıt veriyor, 27 ağustos 2024 galatasaray young boys maçına çıkan takımımız mı?

    bakın eldekilerle o maça muslera - berkan - metehan - nelsson - jelert - torreira - kaan - sara - barış - mertens - icardi ile çıkmak bile futbolun doğrularına daha çok yanıt verirdi. eldekilerle iyi kötü bir şey oynamaya çalışırdık. anlam veremiyorum olanlara.

    ziyech çözsün bu maçı. pres yapmayacak. yapmayacak yani. olmayacak.
    icardi istediği kadar derine gelip faydalı olsun. tüm maç bunu yaparsa hangi güçle ileride iş bitirecek?
    iki hücumcu bekle nereye gidip, nereye döneceksin?
App Store'dan indirin Google Play'den alın