resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 13373
    devam etmesi gereken hoca. çokça eleştirdim ve eleştirmeye de devam edeceğim ama 2. bir şansı hak ediyor.

    ancak mevcut bulunduğu kafa yapısından ve egodan sıyrılmalı. geçen sene münih maçlarından sonra oldum kafasına girdi. ama bu işte, her yeni gün yeni bir mücadeledir ve hep kendini geliştiriyor olman gerekir.

    daha önce bir oyuncuyu ve dizilişi takıntı yapmaz hemen hatasından dönerdi. taraftar ile inatlaşmazdı. ama gerek oyuncu seçimleri olsun gerek orta saha ve bekleri inatla defansı zayıf kişilerden oluşturması olsun takıntı yapmaya başladı.

    en basitinden sara'yı ileri atıp geriyi kerem ve toreira'dan oluşturmayı dene diye kaç kişi yorum yaptı. ama sırf onların dediğini yapmamak için bizi dün* ezdirdi. üstelik tam şimdi yapacak galiba dediğimizde de iyi oynarken sara'yı aldı.

    hoca tekrar sıfırdan başlamalı. bunu artık 2. galatasaray dönemi olarak görmeli ve avrupa ligi'nde başarılı olmalı.

    ama avrupa'da başarılı olmak istiyorsa takımın fiziğini ve defansif oyununu yukarı çıkarmalı. bu özellikler olmazsa hiçbir oyunun avrupa'da iş yapmayacağını anlamalı. artık en kötü rakip bile bu temel seviyeye sahip.

    süper lig şampiyonluğu avrupa başarısı yoksa seni efsane yapmaz. sandığın gibi çok büyük başarı da değildir. seneye direk şampiyonlar ligi'ne gitmek için hala şampiyonluk gerekli. ama öyle taraftarı daha fazla uyutacağın kadar bir başarı değil. bu kulüp yerel lig şampiyonlukları ile uyutulmayı hak etmiyor. avrupa'da başarı yoksa kimse gerçekten başarılı değildir.

    ben ilk dönem okan buruk'una güveniyorum. mevcut kafa yapısından dönüp hemen eski haline dönersen bu günler belgesellerde nasıl ayağa kalktığını göstermek için konu olur sadece. ama bu ego devam ederse ilk fırsatta dursun'un yemi olursun. şampiyonluklar da kurtarmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın