resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 13369
    hâlâ soğuyamadım.

    hocam, avrupa ligi'ni hedef göstermiş. iki transfer yapacağız da demiş. hani transfer sezonu bir an önce bitse de kafamız rahatlasaydı? hani gerek yoktu o kadar transfere. ne değişti? üstelik şampiyonlar ligi'nden de elenmişken?

    hocam ne oynadık biz tam olarak? sorumluluk bana ait diyorsunuz da nasıl olacak? neden maçlar bu hale geldi mesela? neden hiç oyun kuramadık? neden hiç reaksiyon gösteremedik? neden oyunumuzu dikta edemedik?

    neden hiç savunamadık? neden hücum edemedik? neden orta sahada üstülüğü bir türlü alamadık?

    ya hocam. davinson'u aradık diyorsunuz da... aradık elbette. peki arayacağımızı herkes bilirken siz bilmiyor muydunuz? neden önlem almadınız? neden nel'den o sorumluluğu, kendisinden beklememiz gereken şeyleri yapmasını bekledik sürekli? neden bir çare bulamadınız?

    adamların sol beki elini kolunu sallayarak, kendi bölgesinden top taşıyıp bizim ceza sahası ön çizgimizden faul alabiliyor? bir değil iki değil?

    neden orta sahamız bu kadar düşük? neden bu kadar geçirgen?

    neden rakiplerimize bu kadar kolay duran top şansı tanıyoruz? neden duran topları bu kadar kötü savunuyoruz?

    bu kadar risk almamıza rağmen, neden ortaya bir halt çıkmıyor? neden 1 dk boyunca iki stoper arasındaki paslaşmayı izlemek zorundayız ve neticesinde ileri şişirilen topa sövmek zorundayız?

    hocam bir şeyler olmuyor. oyununuzda bir sıkıntı var. önce bunu kabul edin. bu kadar oyuncu yiyen bir oyun olamaz!!! olamaz ya! bildiğiniz oyuncu öğütüyoruz bu oyunla.

    biraz da oyuncularımıza yardımcı mı olsak? biraz da orta sahayı güçlü tutsak? üç orta saha ile oynayınca pres mi yapılmıyor?

    yani bunu siz daha iyi bilirsiniz ama 96-00 takımında kalabalık orta sahadan biri siz değil miydiniz? ve biz bayağı bayağı pres yapmıyor muyduk? ya da klopp'un liverpool'u üçlü orta saha oynayarak yapmıyor muydu bunu?

    biri 4-4-2 ve 4-3-1-2 arasında gidip gelen bir dizilişle yapıyordu bu pres işini, biri 4-3-3 ile yapıyordu. sanki size dikta edilen bir diziliş bir oyuncu var.

    lanet olasıca orta sahayı vermeyelim diye bir istek var sadece. nasıl ve hangi oyuncularla yaptığınız umurumda değil. o beklere yardım getirmeyi becerelim. merkezde bu kadar kolay yarılmayalım. merkezdeki üstünlüğü vermeyelim. artık... bir zahmet...

    yeter artık.

    gözlerim kanıyor.

    şişirilen her top gözüme çarpıyor. orta sahadan yarıldığımız her pozisyon tırmık gibi gözüme batıyor. gözüm acıyor hocam!
App Store'dan indirin Google Play'den alın