resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 13368
    şu takımı 2-1-1-6 oynatmaktan, çok forvetle çok pozisyon bulunacağı saçmalığından, hücumcu bekler, beklerin arkasını toparlayacak kanatlar acayipliğinden, bekleri alp dağlarına kadar gönderip; 2+1 oyun kurma garabetinden, illa böyle oynayacaksa bir türlü buna uygun oyuncu seçememe basiretsizliğinden kurtulması gereken teknik direktördür.

    bunları defalarca (bkz: 27 ağustos 2024 galatasaray young boys maçı)ndan önce de yazdığım için vicdanım rahat.

    elinde sadece 4-3-3 te performans gösterebilecek 3 kanat forvet var. zaha-kerem-ziyech. belki barış daha versatil olabilir ama senin kadron bu. sen bu adamlardan geriye koşmasını bekliyorsun. bunlar. oynasa barış dışında yedeği yok.

    beklerim köhn-jelert. onların da yedeği yok ayrı da köhn ancak kanat bek oynayabilecek defans yapmayı bilmeyen bir futbolcu.

    orta sahada 10 numara oynatma konusunda inatçısın ama onun da yedeği yok ve mertens 38 yaşında. sara’yı orada oynatsan onun yedeği de yavaş ve defansif olarak sorunlu. tek güvenilir defansif orta sahan torreia ama bak şu işe onun da yedeği yok ve saçma 2’li oynama inadın yüzünden enine 50 mt boyuna 70 mt 1.60 boyuyla her yere havadan yerden yetişmeye çalışıyor. fiziksel her rakibe açık alanda perişan oluyor haliyle.

    orta sahada 2’li oynayıp birini ofansif seçme konusunda ısrarcısın ama stoperlerinin beli dönmüyor. dünyanın en hücumcu takımları artık beklerde stoper oynatırken sen, kaybettiğinde geri kazanamadığın her topta 2 ama en az 1 beli dönmeyen, açık alanda bomba stoperini rakiplerle birebir bırakıyorsun.

    modern futbolda 10 numaralar yok. 3’lü oynamıyorsan kanat beklere yer yok, fizikli, ayağı düzgün, topla kat edebilen 6 numaran yoksa 2’li orta sahalara, 4-4-2’lere imkan yok.

    biraz fundamentali olan, senden fizikli, 3-5 pas yapmayı becerebilen her rakibe, kendi yarı alanını harran ovasına çeviriyorsun.

    bütün alınan hücumcu orta sahalar çöp, bütün aldığın bekler çöp görünüyor bu sistemde. çünkü problem sistem. problem pozisyonlar ve oyuncu rollerinin yanlışlığı görmüyorsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın