resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 13316
    elendiği için değil de boş boş konuşmaya başladığı için gönderilmesini istiyorum. young boys'a sanchez olmadığı için elenmişiz, yarın sanchez kadroya dönecek o zaman da göreceğiz takımın bir halt oynamadığını.

    bu takımın 2 senedir alametifarikası neydi? pres gücü ve sonrasında da icardi gibi bir hücumcunun olması. bu pres gücünde her oyuncunun katkısı vardı. sacha boey'un temposu, torreira'nın her yere koşması, mertens'in zekası ve presi, barış alper'in fizik gücü... iyi bir takımın iyi bir planlama ile yapması gereken şey bu artılarını daha da keskin hale getirmek ve varsa eksiklerini kapatmak ya da en azından onları daha önemsiz hale getirecek ayarlamaları yapmaktı.

    herkes ama herkes torreira'nın yanına prese katkı sunacak çok koşan ve buna mukabil topla oynama becerisi de biraz olan bir oyuncu istiyordu. kerem demirbay, oliveira gibi adamlar zaten teknik adamlar ama pres güçleri tatmin etmiyordu taraftarı. dolayısı ile lemina tarzı, en olmadı gedson fernandes tarzı bir adam alınacaktı oraya. bir de artık iyice yaş alan mertens yerine aynı oyun karakterinde daha tempolu bir adam alınacaktır. sağ bek olmadığı için de artık okan hoca nasıl bir sağ bek istiyorsa(tempo istiyorsa tempolu, defansı sağlam ama daha statik birini istiyorsa öyle biri) o alınacaktı.

    bunların haricinde zaha ve kerem aktürkoğlu sorununu çözmek gerekiyordu. yerli alternatif ve özellikle gelecek vadeden birileri varsa almak gerekiyordu, nelsson yeteri akdar öne çıkmıyorsa değiştirip daha önde basan bir stoper almak gerekiyordu ki ben katılmıyorum, ben nelsson'u bırakmam iyi bir teklif yoksa ama şimdi taraftar mağlubiyeti nelsson'un ayaklarının kötü olmasına bağlıyor ya hani, hadi öyle olsun o zaman nelsson'u değiştirmek gerekiyordu.

    ne yaptı yönetim? zaha ve kerem olayını daha karmaşık hale getirdi, bir senedir 8 numara ihtiyacı olan takıma iki kamp dönemi geçtikten sonra üstelik de rekor bonservisle genç bir s. oliveira genç bir kerem demirbay aldı. sağ beke de yine kamp dönemlerinin sonunda jelert'i aldı. daha önce de söyledim jelert belki tam da okan hocanın sitediği profil diyelim, e madem öyle ve madem bu paraya alacaksın sezon sonunda alsana o zaman lig biter bitmez....

    bu saçmalıklar galatasaray'ın yönetilmediğinin, sahipsiz olduğunun net kanıtıdır. böyle düşündüğüm için de bu sene kaso bir sezon olacak, bir şey beklemeyin takımdan yazıp duruyordum. iyi yönetilen, bir planı olan takımda böyle aptalca şeyler olmaz çünkü. bu saatten sonra da bir şey düzelmeyecek. transfer gelse de düzelmez zira okan hoca da zaten kafa olarak hazır değil sezona falan. aksi durumda böyle saçma sapan açıklamalar yapmak yerine şu yukarıda yazdıklarıma vurgu yapıp gerçek sorunları ortaya koyardı. o zamlı kontratının etkisi ile belki başkanını koruma, zaman kazanma derdinde. florya satılsın, parası yensin sonrasında yönetim değişir, galatasaray sıfırdan yeni yapılanmaya gider, biz de iki sene gaza geliriz yine avrupa'nın fatihi len falan diye.

    ben bundan çok sıkıldım. çocukluğumdan beri aynı senaryo. fatih terim'in uefa kupası dönemi hariç ve lucesculu dönem hariç üzerine koyarak giden bir galatasaray'ı hiç görnedim ben. bir takım elbette her sene şampiyon olamaz ama bir plan olur ya, bir istikrar olur.

    young boys'a da elenebilirsin, futbol bu ama 2 sene üst üste şampiyon olmuş bir takım iki üç basit hamle ile daha keskin bir hale gelecekken, üstelik de tonla para harcayıp, geri gitti. ve şimdi okan buruk çıkmış transfer olacak diyor, sanchez yoktu diyor.... bırak hocam ya, siz yapmayın transfer falan bu saatten sonra, bari o para kalsın kulüpte.
App Store'dan indirin Google Play'den alın