resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 12969
    kendisi son derece baskı altında ve can bedel’in sorduğu soruya verdiği cevaplar ise bunun en net göstergesidir.

    can bedel’in sorduğu soru bir taraftar sorusudur. hepimizin orada burada sorduğu sorudur, herhangi bir yanlışı yoktur. final maçıtabiri yanlış olabilir ama hedef maçıifadesi ile soru tamamen doğru hale getirilebilir. kopenhag maçları her ne kadar grup maçı olsa da bir numaralı hedef maçlarıydı çünkü o gruptan çıkmak için en rahat 6 puan alabileceğin maçlardı ve bu maçlardan 1 puan çıkarabildik. zaten bunun neticesinde kaldığımız avrupa ligi maçlarında sparta prag maçlarında ilk maçta rezalet top oynadık ve şans eseri kazandık. bunu hatırlamayan veya inkar eden buyursun maçın başlığına baksın. rövanş maçında ise neymiş kırmızı kart yemişiz de tur o yüzden gitmişmiş. sorun da tam olarak burada değil mi zaten? bizim takımın doğru düzgün oyun planları var mı acaba? bir kırmızı kart art arda üç gol yemene sebep oluyorsa kopenhag 10 kişi kaldığında sen neden bunu yapmadın? fenerbahçe senin sahanda 10 kişi kaldığında bunu neden yapmadın? doğru oyunu oynamadığın için olabilir mi acaba?

    bir sonraki hedef fenerbahçe maçına rahat çıktık falan hikaye. o kadar yaşanandan sonra sen o takımı evire çevire yenip şampiyonun kim olduğunu göstereceksin. kendi sahanda tek bir isabetli şut çekmeden yenilmeyi normal gören taraftarlar da var demek ki. helal olsun. ya onu geçtim bu maçta aldığımız mağlubiyet ile şampiyonluğu son haftaya bırakmış ve risk altına sokmuş olduk. o da mı önemli değil bu romantik taraftar için?

    geldik bjk ile süper kupa maçına. rezalet. rezalet. rezalet. skandal. skandal. skandal. yeni kurulmuş bir takım ile korunmasıyla çok övülen şampiyon kadro’nun karşılaştığı bir final maçında 5 yiyorsan bu rezalettir, skandaldır. bunu da normalleştiren kişi ile zaten futbolu geçtim havadan sudan bile konuşmam.

    bunların dışında fb deplasmanı, ts deplasmanı ve bjk deplasmanları da kritik ve sezon genelinde hedef maçlardı. trabzon’dan çok rahat galibiyet aldık, tebriği sonuna kadar hak ediyor. bjk deplasmanı çok kritikti çok önemli bir galibiyet çıkardık ki belki de şampiyonluğu getiren maçtı. onun için de tebriği hak ediyor. fb deplasmanında da rakibi kilitlemişken yere sermek lazımdı ama yapamadık ama fena bir sonuç değildi.

    anadolu takımlarıyla yapılan maçların ise herhangi bir kriter olarak sunulması ise küçük takım göstergesi olacağı için herhangi bir kabul edilebilirliği yok.

    genel olarak daha önemli hedef maçlarından (bjk deplasmanı hariç) başarısızlıkla ya da yeterli başarıyla ayrılmamış bir teknik direktörün verdiği cevap son derece alakasız ve anlamsız. young boys eşleşmesinin ilk maçını dahil etmedim çünkü daha rövanşı yani telafisi var. ama o maçta da 4-5 gol yemek işten bile değildi.

    bir teknik direktörün çok iyi giden sistemi çözülmüş olabilir bunda asla yanlış bir şey yok. yanlış olan bunu kabullenmemek ve ısrarla çözülmüş sisteme devam etmek. okan buruk’un çok istediğim, çok mutlu olduğum, çok destek verdiğim galatasaray macerasına son verecek bir şey varsa tam olarak bu konuda ısrarı olacak. umarım hatalarından bir an önce döner.
App Store'dan indirin Google Play'den alın