resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 12966
    sosyal medyadaki ucuz, değersiz, ne idiği belirsiz, kaale almaya değmeyecek üç-beş tane hesabın dışında kimsenin okan hocaya saldırdığı yok. kimsenin okan hocadan olağanüstü bir beklentisi de yok. kimsenin okan hocadan gerçekleştirilmesi imkansız talepleri de yok. 2023-2024 sezonu özelinde galatasaray'ın ve fenerbahçe'nin geri kalan takımlardan çok net bir kalite farkı vardı. beşiktaş'tan ve trabzonspor'dan en az iki, geri kalanlardan ise en az 3-4 kat değerli bir futbol takımı kadrosundan bahsediyoruz. okan buruk 102 topladıysa, ismail kartal da 99 puan topladı. okan buruk'lu galatasaray bir galibiyet serisi yakaladıysa, ismail kartal'lı fenerbahçe de yakaladı. ismail kartal çok büyük bir teknik direktördür sonucunu çıkartabilir miyiz bundan? hayır çıkartamayız. 2023-2024 sezonu şampiyonluğu önemli bir başarıdır ama üzerine çok büyük anlamlar yüklemek yersizdir.

    galatasaray taraftarı ne istedi? galatasaray taraftarı birilerinin dediği gibi belasını mı aradı veya galatasaray taraftarı birilerinin dediği gibi şımardı mı? hayır. galatasaray taraftarı kopenhag'ın ikinci bitirdiği bir grupta üçüncü olmak yerine, kopenhag'ın yerine ikinci olmayı istedi. galatasaray bunu yapabilirdi. yapamadı. galatasaray taraftarı başka ne istedi? uefa avrupa liginde sparta prag'ı elememizi istedi. galatasaray bunu rahatlıkla yapabilirdi. yapamadı. başka ne istedi taraftar? şampiyonluk maçında, 50 bin kişinin önünde fenerbahçe'ye karşı şampiyon olmamızı sağlayacak bir skoru en azından almasını istedi takımın. okan buruk bunu da yapamadı. yenildik, üstelik 10 kişi 70 dakikaya yakın oynayan bir rakibe yenildik. şampiyon olduk bir hafta sonrasında, "sıkıntılar nasıl olsa görülmüştür" dedik, kutladık, mutlu olduk. okan hoca da gerek imzaladığı sözleşme süresi, gerekse de yıllık ücret ile 2023 ve 2024 sezonlarının mükafatını fazlasıyla almıştır. 2024-2025 sezonuna geldik. hoca "rahat bırakın bizleri" diyor ama asıl mesele burada galatasaray'da. aşırı rahat herkes. çok rahat, hiç kimsenin hiçbir tercihe karışmadığı, hocanın kafasına/keyfine göre takıldığı bir yaz kampı geçirildi. kimse de ağzını açmadı. o rahatlıktan gelip, beşiktaş'ın karşısına çıkıp, 5 yedik. sonrasında da şampiyonlar ligi ön elemesinde kalitesi ve değeri galatasaray'ın çok çok altında bir takıma yenildik. bütün bunlar eleştirilir. yapılanlar, kazandırılanlar nasıl alkışlanıyorsa; bu yanlışlar da eleştirilir. "kayıpsız gitmek isteyen gitsin manchester city'i tutsun" son derece sığ ve arabesk bir cevap. çok yersiz ve anlamsız bir cevap. okan hocaya hiç yakışmayan bir cevap.

    "futbol anlayışımızı bildiğiniz yok", "avrupa'ya kendimizi tekrar hatırlattık" vs. bunlar da hamaset. futbol anlayışını galatasaray'ın herkes biliyor artık. herkes anladı, herkes tarafında çözüldü. orta sahası 37 yaşındaki mertens'in iyi niyetine, çabasına bağlı, yani pamuk ipliğine bağlı bir orta saha. torreira'dan başka baskı unsuru, direnç noktası olmayan bir orta saha. "galatasaray 6 numara alsın, 8 numara alsın" diyenler, futbolun 12 kişi oynanmadığını biliyorlar. orta sahaya transfer istenmesinin sebebi, daha güvenilir bir oyun anlayışına ihtiyaç duymamızdır. okan hoca "benim bildiğimi okurum" diyor, üstüne bir de dalga geçiyor bu istekle. tamam hocam, devam et bildiğin yolda. yanlız bir şeyi daha bil, avrupa'ya falan kendimizi tekrar hatırlatmadık. bayern münih'e iki maçta da yenildik, öyle veya böyle. manchester united maçlarında kazanılan 4 puan okan hocanın şahane futbol anlayışının değil, onana'nın hediyesiydi. kopenhag'a yenildik, sparta prag'a yenildik, young boys'a yenildik. bu maçlarla mı hatırlatmış olduk kendimizi avrupa'ya? hocanın "real madrid, manchester city" söylemi kadar tehlikeli olan bir şey varsa; o da mükemmel, kusursuz bir futbol anlayışına sahip olduğuna yönelik inancıdır. bu futbol anlayışına yönelik yapılan eleştirilere de iki gözünü, iki kulağını kapalı tutmasıdır. üstüne bir de dalga geçmesidir. avrupa'da galatasaray'ın başarılı olduğunu zannetmesidir. ne başarısı hocam avrupa'da, hangi başarı?

    okan hocanın 2022-2023 ve 2023-2024 sezonunda kazandığı şampiyonlukların karşılığı verilmiştir. serilerin, kupaların vs. hepsinin karşılığı verilmiştir. tebrik-takdir olarak da verilmiştir, sözleşme olarak da verilmiştir, ücret olarak da verilmiştir. ama hedef maçlarında, final maçlarında ters giden şeyleri söylemek, ağızları açmak insanların hakkıdır. ne var bunda? basın soracak bunları, sormalı da. basın ilk maçın kaybedildiği bir şampiyonlar ligi ön elemesinin rövanşı öncesi toplantıda kopenhag'ı soracak elbette, sparta prag'ı soracak, beşiktaş'ı soracak. neyi sorsunlar isteniyor; konyaspor ve hatayspor zaferlerimizi mi? 2023-2024 sezonunda yapılan seriyi mi? o seri konuşuldu zaten, karşılığı da fazlasıyla verildi. daha ne? daha ne istiyor okan hoca? bütün bu gereksiz acıtasyonlara, dalga geçmelere girmeden, "yarın akşamki maç için hazırız. kendime de, takımıma da güveniyorum. yarın gece şampiyonlar liginin yeni formatında yer alan bir galatasaray göreceksiniz" demek vardı. bize ne city'den, madrid'ten? bize ne geçen sezon yakalanılan seriden? geçelim artık bunları. okan hocanın artık 2024-2025 sezonunun başladığını idrak etmesi, önünde çok önemli bir maç olduğunun farkına varması lazım. bir gururdur, bir kibirdir aldı başını gitti. ama artık yeter. ben kendisine akşam için başarı ve bol şans diliyorum. ümit ediyorum söylemlerinin ötesinde bir yaklaşımla takımı maça hazırlamıştır ve bize iyi bir futbolun karşılığı olarak tur atlamış bir galatasaray seyrettirir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın