resim
Christoph Paul Daum
Görev:---
Doğum:24.10.1953
Ölüm:25.08.2024 (70)
Uyruk:Almanya
  • 637
    kendisi almanlar için de önemli bir teknik adamdır. bayern münih olmasa belki de 6 tane bundesliga şampiyonluğu vardı.

    80'li yıllarda çalıştırdığı köln'ü şampiyonluk mücadelesi veren bir takım haline sokmuştur. bu süreçte 2 kez lig ikincisi olup, 1 kez de bayern münih ile aynı puanda lig üçüncüsü oldular. köln, daum sonrası bir daha bu sıralamaları göremedi. zamanla asansör takım haline geldiler.

    90'lı yılların başında, köln sonrası devraldığı stuttgart ile 7 yıl aradan sonra bundesliga şampiyonluğu yaşadılar. alman süper kupası'nın aldılar. stuttgartlılar daum sonrası şampiyonluk görmek için 14 sene bekledi.

    belki de kariyerinin en şanssız dönemini geçirdiği leverkusen macerasına gelelim. 1996 yılında devraldığı takımı 4 yıl çalıştırdı. kendisinden önceki sezon 14. olan takımı 2. sıraya kadar taşıdı. 96/97 sezonuydu, daum'un belalısı bayern münih 2 puan önde şampiyon olmuştu. o sezon daum'un başını yakan eski takımı köln olmuştu. ligin bitimine 1 hafta kala köln deplasmanında 4-0 mağlup olunca şampiyonluğu vermek de kaçınılmaz oldu. sonraki sezon, yani 97/98'de daum'un takımı ligi 3. sırada tamamladı. 98/99'da yine ligi bayern'in 15 puan geri gerisinde ikinci bitirdiler.

    ve geldik 99/2000 sezonuna. daum son haftada şampiyonluk kaybetme dramasını sadece fenerbahçe ile yaşamadı. sezonun son haftası, rakip ligde 10. sırada yer alan unterhaching. daum'un takımı maçı kazanırsa şampiyonlar. daha önce hiç şampiyonluk yaşamamış bir kulüp daum önderliğinde bundesliga kupasını kaldıracak. ancak işler daum'un istediği gibi olmadı. unterhaching deplasmanında 2-0 mağlup oldular, ballack kendi kalesine gol attı. bayern'e hediye ettikleri bu şampiyonluktan sonra daum'un da leverkusen kariyeri sona erdi.

    türkiye kariyerini zaten hemen hemen herkes biliyor. 2 farklı takımla 3 şampiyonluk, 2 süper kupa, 1 de türkiye kupası. daum bu ülkeye gelmiş en başarılı teknik adamlardan birisiydi. geldi, işini yaptı ve gitti. kendisinin yaşında hala aktif teknik direktörler varken 70 yaşında vefat etmesine üzüldüm. umarım güzel bir yerdedir. galatasaraylı olarak ölümüne gerçekten üzüldüm.
App Store'dan indirin Google Play'den alın