resim
Dursun Aydın Özbek
Görev:Başkan
Takım:Galatasaray
Yaş:75
Uyruk:Türkiye
  • 10624
    başkanlığa hiç niyeti yokken, ikna edilmek için haftalarca peşinden koşuldu. ikna edildikten sonra adaylığı yetişsin diye kulüp tarihinde görülmemiş biçimde, galatasaray seçimlerini hiç ait olmadığı yerlere götürerek, seçim takvimi sekteye uğratıldı. bu yaz da aşağı yukarı oy birliğiyle yeniden başkan seçildi; sırf teamül yerine gelsin diye ortaya çıktığı her halinden belli olan muhalefet, ilk tebrik eden oldu * *. zaten başkan seçilmediği zaman da yine teamüllere aykırı hareket ettiğini düşünen bir grup sayesinde kaybetmişti, baskın seçim işine girmeseydi normal seçimleri rahat kazanırdı. seçim kaybetmesi kötü başkanlık yaptığından değil yani. ibra da edildi nitekim.

    bu gerçekleşmiş olayları, hem başkanı hem de üye profilimizi hatırlayalım diye yazıyorum. bu üye profilinin ideal başkanı dursun özbek ve kendisi hayatta olduğu sürece öyle olacak. bunun üstüne bir de özbek'in ana akım medyayı ve tribündeki hakim gücü yanında tutabilme yetisi eklenince ortaya çıkan tablo daha da netleşiyor.

    galatasaray'ın dernek kısmı hakkındaki beklentilerimizi gerçekçi kurmalıyız. gerek tüzüğü, gerek üye profili, gerek standart bir spor kulübünden farklı bağları gereği, galatasaray kurulları, toplantıları, başkanları bugünkünden çok farklı olmayacak gelecekte de. bu şekilde olmasının olumlu ve olumsuz yanları nelerdir, iyi midir kötü müdür bunu tartışmayacağım. bizim yapmamız gereken gerçekçi olmak. erden timur'un da bu konuda gerçekçi baktığını düşünmüyorum. 4 haziran 2024 erden timur basın toplantısı sonrası bu konu hakkında uzun bir entry yazıp göndermemiştim, teması buna benzerdi. kısmet bugüneymiş.

    kendi adıma bu gerçekleri kabullenip galatasaray'ın sadece futbol takımına odaklandıktan sonra benim başkanlardan beklentim artık şuna indi sadece: devletle ters düşmeden federasyonda hakkımızı koruyabilen, transfer yapabilen ve florya'da mutlu, huzurlu bir ortam yaratabilen iki-üç yönetici bulsunlar ve işlerini yapmalarına engel olmasınlar. bir taraftar olarak benim için bu yeterli. çoğu taraftar için de yeterli olacağını son iki senede gördük.

    tabii gönül ister ki galatasaray başkanı bunları bizzat kendi yapabilme kapasitesini haiz olsun ama hepimizin bildiği üzere ne o liseden, ne de yukarda icraatının çok ufak bir bölümünü anlattığım üye profilinden böyle insan çıkmaz. şanslıyız ki bizim kuşaktan itibaren toplumdaki galatasaraylı oranı çok yükseldi. gelecekte bu kuşaklar sermayeye ve güce hakim olmaya başladıkça samimi duygularla galatasaray'a çalışmaya gücü ve niyeti olan insan kaynağı açısından bolluk bile yaşayacağız. erden timur ilk temsilcimizdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın