• 36312
    eylül ayının ilk haftasından itibaren oyun olarak yükselişe geçecektir. hoca sanırım şampiyonlar liginde en üst seviyeye çıkacak şekilde programlıyor sezon başı kampını. o zaman bugün çok sert bir şekilde eleştirilen oyuncular da gerçek değerlerini bulacaktır. bu takım bu kadroyla da ligin en büyük favorisi.

    asıl sıkıntı takımın avrupada ne yapacağı konusunda. ben okan hocanın avrupayı ikinci plana attığını düşünüyorum. bayern karşısında göze hitap eden bir oyun oynayınca puan vermiyorlar. netice alacak çözümleri de bilabilmek lazım. geçen sene ilk kopenhag maçından sonra bu tarz maceracı bir oyun anlayışı ile avrupada başarılı olamayacağını yazmıştım. bir senedir değişen hiçbir şey yok.

    hocanın ve yönetimin görev başına geldiği ilk sene gerçekten rüya gibiydi ve çok şeyler vadediyordu. geçen sene ve bu sene ilerleme beklerken düzenli olarak geri gidiyoruz.

    ben bu geri gidişin başlıca sebebinin ilk seneki başarıdan dolayı fazla havaya girmek olduğunu düşünüyorum. hem yönetimin hem hocanın. oynadığımız oyunun ne olduğu çok belliyken zaniolo, zaha, ziyech gibi - bu arada ismi z ile başlayan kanatlar bize uymuyormuş- oyunumuzla ilgisi olmayan sorunlu tipleri vizyon transferi adı altında transfer ederek takımın ritmini bozduk. o dönem hocanın rashicayı istediği biliniyor. yıldız isim yerine bu profilde isimler tercih edilmeliydi. yıldız olarak oyunun liderliği icardi ve mertense verilip bu isimlerden maksimum verimi alacak isimlere yönelmek gerekiyordu. özellikle avrupa için yıldız isimlerin çok olmasına değil mücadele edebilecek isimlere ihtiyacınız var. tabi burada yönetimin transfer olayına daha çok ticaret gibi bakması da etkili oldu. ama bunun için bizim zamana ihtiyacımız var daha.

    bütün bunlar olurken hocanın da daha dik ve otoriter durması lazımdı. ihtiyacı zaha değilse çok net tavrını göstermeliydi. çünkü zaha ile o oyunu oynayamacağımız ortadaydı. elinde saatli bomba gibi bir adam kaldı sonuçta. ihtiyacın olan adamı alacak parayı ve kontenjanı da harcamış oldun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın