• 23
    bir beşiktaşlı ile futbol konuşulmaz zaten ama aklı başında bir futbol takipçisiyle bu iptal edilen gol ve/veya var müdahalesi ile verilen/verilmeyen gol, penaltı benzerlerinin neye yol açtığını yazayım. şimdi bir maç 1-0 iken ayrı oynarsan, 2-0’ken ayrı oynarsın. bu maç 2-1 ve gol olsa 3-1. skor 3-1’ken forma sokmak, zaman vermek istediğin oyuncuları hemen oyuna alırsın. genç bekleyen oyunculara süre verebilirsin (metehan baltacı, yiğit bekliyor kenarda kadroda olsa ali turalp dahil buna eyüp dahil). batsuhayi erken girer 2’li santrafor denersin.
    ama skor 2-1 girtikçe garantide gidiyorsun. değiştirmiyorsun oyuncu ya da daha garanti yapıyorsun oyunu.
    geçen sene feneri iteklediler var’la penaltıyla bir sürü genç oyuncu süre bulamadı galatasaray’da. devamlı en iyi 11 çıktı. sakat olsa iğneyle yine as oyuncular süre aldı. her maç maksimum beklemek ve kazanmak zorunda kaldın. misal 9-10 puan fark olsa misal zaha bile daha çok oynardı, eyüp oynardı belki ali turalp’ı kazanırdın kaan fıtık olarak oynadı.
    hem oyunun ligin dengesini değiştiriyor hem de gözardı edilen böyle de bir yanı var. hata yaparsın sahada ama monitörün başında yapmazsın ya. yapıyorsan 10 dakika hakeme anlatıyorsan derdini sen kesin yanlış bir şey yapıyorsun demektir. var kurallarında kitapta yazıyor eminse çağıracak gri ise çağırmayacak.
    buz gibi golü vermedi dün ve biz belki berkan’ı jelert’i yunus’u 90’da değil 78-80’de alacaktık oyuna.10 dakikadan ne olacak demeyin bunu 50’de yaptığını düşünün tam 30-40 dakika eder. ki federasyon değişti o değişti bu değişti yapıyorlar hala böyle işleri.
App Store'dan indirin Google Play'den alın