resim
Abdülkerim Bardakcı
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:30
Boy:1.85
Uyruk:Türkiye
  • 3185
    yaklaşık 1,5 sezon bize prime performansını göstermiş, son 6 aydır düşüş gösteren oyuncu. özellikle milli takım performansı bende çok büyük hayal kırıklığı oluşturdu. bizde 3 tane iyi stoper var ama nelsson da davinson da sol stoper oynamaktan hoşlanmıyor ve performansları düşüyor. dolayısıyla abdülkerim aslında alternatifi olmayan bir oyuncu. üzerine adam alınır mı, eğer alınırsa 4 stoperin+metehan+kaan'ın rotasyonu nasıl iyi işler, emin değilim. ama tek bir şey kesin. abdülkerim kolay gözden çıkarılacak adam değil. o kredisi var.

    16 ağustos 2024 konyaspor galatasaray maçında kendisini savunma olarak beğendim. en azından gelene gidene vurdu, rakibi karşıladı. ama abdülkerim'i abdülkerim yapan şey oyun kurucu özelliği. nelsson tarafında hiç oyun kuramıyoruz. kaan ayağı düzgün ama boşa kaçma işinde hiç yok. dubois da çok farklı değil. bastılar bize, oyun kuramadık, döndük muslera'ya, o da sırtı dönük adamlara sıktı topu. bizim çok ciddi bir geriden oyun kurulumu problemimiz var. ve abdülkerim bu işleri çözmesi gereken adamlardan biri. ama ne olduysa o kadar güvenmiyor ki kendine, topla bir kere çıkabildiğini gördüm. onda da topu sürüp taca attı. tamam risktir anlıyorum ama city bile olsan oyun kurulumu kaleciye ihale kalıyorsa bazı şeyleri eleştiririm. abdülkerim oyun kurucu özelliğini tekrar kazanmalı. ezbere uzun toplardan kaçınmalı. dikine pasları en geniş açıdan görecek olan da sol stoperden kendisi. risk almayayım hata yapmayayım diyorsa bu takımına da kendisine de kötülük olur. çünkü bu takım geriden çıkamıyor.

    davinson gelecek, ideal düzende iki bekin de uçurtma olacak. daha hareketli adamlarla belki o pas açıları yakalanıp davinson ve abdülkerim bu işin hakkından gelecek. aynısı sara için de geçerli. bu takımda öncelikli işi oyun kurmak. ama hareketsiz beklerle, teknik kapasiteleri düşük kanatlarlarla onu da değerlendirmek bu aşamada yanlış olabilir.

    zamana ihtiyacımız var. abdülkerim'in de buna ihtiyacı var. ama okan buruk'un şu oyun kurma işine artık kafa patlatması gerekiyor. rakip sen pres yapıyorsun diye zaten uzun vuruyor, vurduktan sonra ön alan presini de rakip yapıyor. bize en güçlü olduğumuz özelliği rakipler vermiyor artık. çözüm ne? düğümü çözmek, bunun için de nitelikli ve kaliteli oyun kurmak zorundasın okan hocam. elinde kalite de var yani.
App Store'dan indirin Google Play'den alın