resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 12446
    transfer dönemindeki taleplerini vs. anladığım ve takdir ettiğim hoca. öncelikle eldeki kadronun iki sene üst üste rekorlar kıran son sene 102 puan almış takım olduğunu anlamanız gerekir.

    torrent'in muslera-omar-nelsson-marcao-van aanholt-berkan-taylan-cicaldau-babel-mostafa mohammed-emre kilinc ideal 11'inin üzerine 10 tane 5-10 milyonluk oyuncu serpiştirsen takım çağ atlardı. o nedenle çok transfer gerekiyordu. yaptık da. apokerim, dubois, torreira, oliveira, mertens, mata, rashica, icardi transferleriyle takım seviye atladı.

    geçen sene bu takımın üzerine koymak isteniyorsa bu sefer 20 milyonluk oyuncular getirmek gerekiyordu. biz sözleşmesi biten yıldızları ucuza getirmeyi denedik. zaha, tete, ndombele, sanchez gibi oyuncular eski günlerine dönerse bu kadroyu daha yukarı taşır diye düşündük ama formunu ve motivasyonunu kaybetmiş bazı oyuncular bekleneni veremedi.

    bu sene de yine 102 puan almış bir takımın üzerine transfer yapıyoruz. zorlandığımız maçlar ise bize sertlik ve fizik üstünlüğü kuran takımlara karşıydı. yani yıldız değil kaliteli ama asker ve aynı zamanda genç ve formu yükselişte oyuncular almalıydık ve az ve öz transferle niceliğe değil niteliğe yatırım yapmalıydık.

    öyle de oldu. okan buruk bu yaz transfer döneminde, 10 tane elden düşme yıldız ve vasat oyuncu getirip 3-4 tanesi tutar belki diye kadroyu çorba edeceğimize, elimizdeki parayla gerekirse 20 milyonu basalım kaliteli ve formu yükselişte oyuncular alalım demiş. bence iyi de yapmışız. gönül ister ki biz de real madrid gibi bastırıp 100 milyon verelim ama bir oyuncuya 20 milyon bonservis verebiliyor olmak bile bizim açımızdan çok iyi. eskiden olsa 3 tane oyuncuya 5,7,8 verir yarım yamalak verim alırdık.

    işte bu şekilde belli bir iskelet oluşturup her sene bu şekilde net katkı verecek ve yaşı genç oyuncularla takviye ettik mi sürdürülebilir bir başarı yakalarız.

    real madrid'in de mesela iki sezon önce sadece aurélien tchouaméni (20) ve rüdiger'i aldı

    geçen sene kadroya direkt 11 yazılacak futbolcu olarak sadece bellingham'ı (20) ve gelecek için arda'yı(18) aldılar.

    bu sene de kadoya doğrudan yazacakları mbappe'yi(25) ve yine geleceğe yatırım olarak endrick'i (18) aldılar.

    bu sene real madrid taraftarları arasında kimsenin city maçında orta sahayı geçemedik. koskoca real madrid böyle mi oynar. şampiyonlar ligini bala göte aldık. florentino perez istifa, ancelotti yönetimi koruyor daha çok transfer istemeli diye yangın yaptığını, ilk maçtan beyaz mendil sallayacağını zannetmiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın