resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 12403
    hocanın futbolculuk dönemini hatırlayanlar ne kadar sinirli, agresif olduğunu hatırlar. ani öfke patlamaları, sinirlerine hakim olamaması ile gördüğü kartlar veya saha içi tartışmaları kendisinin bilinen bir özelliğidir. teknik direktörlük döneminde sakin kalabilmesi ve itidalli tavırlarına "herhalde olgunlaştı" diyordum.
    geçen seneki avrupa maçlarında ceza almasına neden olan hareketlerini eleştiremezdim çünkü portekizli hakem dünyanın en uygar insanını bile çıldırtabilirdi.
    ama galiba bu olgunluğun sebebi "başarı" olabilir. hocanın 2 yıllık döneminde mağlubiyet sayısı tüm kulvarlarda iki elin parmağını anca geçiyor. ağır mağlubiyet diyebileceğimiz bir skoru ise ilk defa aldı. kendisi için asıl sınav galiba şimdi başlayacak. bu süreci nasıl yürüteceği kendisinin gelecek kariyerine de ışık tutacak.
    ben ne olursa olsun kendisi ile uzun süreli devam edilmesi gerektiğini düşünuyorum. oyuncu ile de tartışacak, hatalı karar da verecek, hatalı transfer de yapacak bunları dünyanın en iyi teknik direktörleri de yapıyor. sadece geçen yıl kazanılan şampiyonluk bile hocanın en büyük kredisidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın