resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 12400
    kendisini çok seviyor ve ona büyük saygı duyuyorum. öte yandan zaman geçtikçe bir takım kusurları daha fazla ayyuka çıkmaya başladı diye düşünüyorum. şöyle kisaca maddeleyebilirim sanirim:
    1. oynattığı taktik dizilime o denli bağlı ki, çeşitli pozisyonlarda birbiriyle alakasız karakterde oyuncu bulunmasına rağmen inatla ayni oyunu bekliyor. sağ kanata ziyech'i koyarsaniz başka, barış alper'i koyarsanız başka bir oyun oynamaniz gerekmez mi?
    2. bazı oyunculara ölümüne bağlılık duyuyor. berkan, kerem aktürkoğlu, icardi gibi isimlere aşırı kredi veriyor. bu durum, oyuncuları da diger futbolcuları da yoran bir etken. kendisi de takım içinde yıpranıyor.
    3. kendi gücümüzdeki takımlara karşı hiç üstünlük kuramıyor. bayern ve man utd gibi bizden güçlü takimlara oyun olarak kafa tutup puan alabiliyor belki ama geçen sezonki fb, bu sezonki bjk, kopenhag, prag gibi bizim seviyemizde diyebilecegimiz ekiplere karsi başarı oranin%0 resmen. bunun sebeplerini acilen araştırması ve bu sorunu çözmesi gerekiyor. ama bir çözüm üretilmedi arka arkaya kaç dişe dişe maça çıktık.
    4. üçüncu maddedeki takimlarin yaptiğı şu aslinda: ön alan presinden bir şekilde çıkıp topu orta alana taşımak. orada tek mermimiz torreira olduğu için onu bir top tutan ve pasör oyuncuyla üzerine çekmek. torreira aksiyon alinca da topu ya ters kanada ya da torreira'nin gerisindeki bek-orta saha arasindaki half space'e konumlanip sinsice bekleyen hizli oyuncuya ulaştirmak. hal böyle olunca bu oyuncu ansizin beklerle karsi karsiya kaliyor. o karambolde orta sahadan da rakip oyuncular ceza sahasina deplase oluyor. vs vs. buna bir çare üretmek zorunda. berkan ile falan olacak şey değil bu çözüm. net ve safkan bir defansif orta saha gerekiyor. fernando gibi, melo gibi bir isim şart. fizik ve dayaniklilik olarak torreira'nin aksiyon anlarinda arkasinda kopya kagidi gibi durup açı kapatmasi lazim.
    5. asla ve katiyetle soğukkanlı duruşunu bozmamali. orta saha boşalt, 6 kişi saldir falan yapmamali. kriz anlarinda farkli planlar devreye sokup rakibi mantik dahilinde yipratmali. 4-0-6 gibi bir garabetle es kaza dakika 85'te gol de bulsaniz büyük ihtimal 90+'da zaten yine skor tutamayip geri düşersiniz.
    6. ziyech ve kerek a. gibi asırı top kaybeden oyuncular konusunda net olmalı. onu anliyorum her an bir şeyler değişebilir gibi hissediyor bu isimler tarafinda. ama bence cok geç kalacak bazı kararlar verene kadar.

    bu eksiklerini tamamlarsa o zaman kendi dişimiz rakipleri de daha rahat dize getireceğiz. bu da zaten otomatik olarak avrupa'da tur atlamak, ülkemiz liginde fark atmak anlamina geliyor. 102 puan aldik gecen sezon ama bu yaniltmasin. sadece 3 puanla sampiyon olabildik. fb de ismail eagle ile bizle ayni basariyi yakaliyordu neredeyse...
App Store'dan indirin Google Play'den alın