• 730
    yirmi birinci saniyede berbat bir hatayla gol yiyerek başladığımız, ikinci gole kadar orta sahada ezilmemize rağmen oyunu dengede tuttuğumuz, oyuncu değişiklikleri ile birlikte zaten sağlamakta güçlük çektiğimiz üstünlüğün tamamen rakibe geçtiği ve dakika 81’de bir diğer stoperimizin sebep olduğu penaltı sonucu 3-0 geriye düştüğümüz, devamında maçın başında gol yediren stoperimizin yine hata yapıp bu kez de hatasını kırmızı kartla savuşturması sonucu uzatmalarda 2 saçma sapan gol daha yediğimiz ve tarihi bir rezillikle sahadan ayrıldığımız maç.

    çok uzun bir tanım fakat maçın hikayesi aslında temelde bundan ibaret. basit hatalar, bunları çok iyi değerlendiren bir rakip ve hatalar silsilesinin artarak devam etmesi sonucu suni olarak şişen bir fark. maçı isteyen, daha iyi hazırlanan ve oyunu okuyan taraf rakip. maçtan 20. saniyede yenilen saçma golle düşmemiz de her şeyin etkisini artırdı. 500 kez daha aynı maç oynansa bir kez daha böyle bir skorun çıkma ihtimali yok. bahane mi, değil. fakat sil baştan takım kurduracak, her şeyi çöpe atacak ve son 2 senenin birikimini bir günde harcayacak bir maç mı? yine cevap değil.

    gerekli eleştiriler yapılmalı, gereken kişiler kendine çekidüzen vermeli. fakat eğer 2024-25 sezonunu şampiyon tamamlayıp 5. yıldızı takarsak bu maçın bize attığı tokatın etkisi azımsanamayacak kadar önem kazanacak. olan oldu, geçmişi değiştirmek mümkün değil. fakat hayat bitmedi. 6 kasım 2002’de bizi 6-0 yenen fenerbahçe 20 sene bunu dilden düşürmedi, 20 senede kafa kafaya ve hatta burun farkıyla fenerbahçe lehine olan rekabet tek taraflı ezici üstünlük olarak tarafımıza geçti. alabileceğimiz olumlu ne ders varsa alıp yolumuza bakmalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın