• 36025
    (bkz: 3 ağustos 2024 galatasaray beşiktaş maçı)

    tarihinin en iyi ikinci kadrosuna ve tarihinin en iyi ikinci hocasına sahip takım. bunu ispat etmeme gerek yok. son iki sezondaki rekorlar zaten bunu anlatıyor. bu takım sağ bekini kaybetti, sol bekini bulamadı belki, allah belasını versin o yönetimin 8 numara da alamadı belki. ama 6 ay önce yazılan felaket senaryosu bugün herhangi bir lig maçından önemli olmayan bir kupada tecelli etti. birileri o inandığı güçsüz o ezik takım var zannederek haklı çıktığını sanıyor ama zaman bu kadronun da hocanın da hakkını verecek. göreceğiz bakalım.

    size bir şey söyleyeyim mi, iyi ki 5-0 yenildik. biz oyun olarak kadro kalitesi olarak yenilmedik. guardiola'nın mou'ya uyguladığı zamanında o 5-0'lık maç gibi ezile ezile yenilmedik, zaten böyle yenilmemiz de mümkün değil. sadece denk geldi ve yenildik. ama yönetimin ısrarla almadığı oyuncuların eksikliğini, ısrarla yaptığımız taktiksel hataları, 2 başarılı sezonun verdiği rehavet ve kibri artık görmemiz gerekiyordu. bize uyarı için tokat değil künde gerekiyordu. şöyle temizinden belimizin sağlam bir şekilde yere çırpılması gerekiyordu. sağolsun skorun vehameti bize bu etkiyi verecek. biz buradan kalkmasını da biliriz. bunun etkisiyle ağustos 'u kayıpsız geçersek bile şaşırmam. okan buruk istese 1-0 bitirirdi maçı. aradı ama yanlış aradı 3-0 oldu. sonra kırmızı kart ve ne olduğunu anlamadan 5-0 oldu. buradan sağlıklı kafa doğru bakarsa ders çıkarır, yıkım çıkarmaz. rakiplerimiz de bu galatasaray'da bir şey yok desin. takımını her daim küçümseyen galatasaray taraftarı istediği kadar takımını eziklesin. ben işin skorunda da değilim. benim için risk almayan 1-0 da aynıdır. risk alan 5-0 da aynı. dünyanın her takımı real madrid de dahil tarihinde böyle rezil skorlar vardır. ama büyük takım dediğin buradan güçlü çıkandır. biz buradan güçlü döneceğiz, o kadar. yaralı aslan refleksi bekliyorum takımdan. çünkü yaralı aslan daha tehlikelidir. bize lazımdı bu tokat, pardon künde.

    istediğiniz kadar polyannacı diyin, biatçı diyin. zaten kim kime ne demiyor ki. esasında hiçbiri değiliz. kendi adıma konuşuyorum. hamza döneminde de tudor döneminde de felaketin geldiğini söyleyen de aynı bendim. o zaman da ne hikmetse realist oluyorduk bazılarına göre. ben değişmedim, yine realistim. aradaki takım farkının farkındayım sadece. bu takım iyi bir takım ama sorgulanması gereken çok şeyi olabilir. eğer buradan galatasaray'a yakışır şekilde ders alıp çıkarsak yine bu takım ve hocası bunu başaracak. dünya üzerinde 5-0 yenilse dahi felaket senaryosu çizilmeye en uzak takımlardan, o krediyi hak eden ama gelecek için de konsantrasyonunu yeniden sağlaması gereken yegane takımlardan biri bu galatasaray. ben bu takıma ve hocasına güveniyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın