• 512
    --- alıntı ---

    kadikoy’de binbir turlu cirkeflikler sahnelendi, fenerbahceli taraftarlar buyuk rezillikler sergiledi, hakemler satin alindi, galatasaray maci oncesi buna razi gelmeyen yardimci hakemin kafasi aziz yildirim’in talimatiyla ikinci adamlarina bilincli olarak yardirildi, yetmedi besiktas macinda penalti noktasi kendini futbolcu zanneden bir rezil tarafindan kazildi. besiktas birakin penalti atmayi, top oynayamadi. fenerbahce camiasi buna seyirci kaldi. binbir tane akla gelmeyecek terbiyesizlik sergilendi, sahaya bozuk paralar yetmedi taslar atildi, besiktasli taraftarlar tartaklandi, dovuldu, bu iki ezeli kulube buyuk oyunlar oynandi, ne hikmetse fenerbahce yandasi kamuoyu ve fenerbahceli oldugunu yuzlerce kez dile getiren mhk baskani oguz sarvan’li turk futbol federasyon'u tff bunlara hep seyirci kalmakla yetindi.

    yetmedi, hurriyet denilen ve bunyesinde ercan saatci ve meric tunca gibi fanatik fenerbahceli sahislarin guya kose yazarligi yaptiran yandas gazeteyi arkasina aldi, rakiplerinin aleyhinde haberler cikardi bikmadan, usanmadan.

    yetmedi, derbi oncesi galatasaray’i alisamiyen’de yenemiyecegini anlayan fenerbahce, galatasaray’in kalecisi leo franco’ya 600.000 euro rusvet teklif etti, bir tek reha muhtar bunu korkusuzca dile getirebildi. ne hikmetse leo franco mac tam galatasaray’in istedigi gibi giderken, 40 metreden amator kume kalecisinin yemiyecegi golu iceri aliverdi, sessiz sedasiz ceptekiyle ulkesine kacti.

    yetmedi, lig tv spikeri melih sendil fenerbahce ve diger lig maclarinda tarafsiz mac anlatmasi gerekirken, ne hikmetse ozellikle fenerbahce’nin maclarinda surekli tarafli anlatim sergileyip, binlerce izleyicinin tepkisini cekti ama lig tv’ye de bulasmisti bir kere aziz yildirim’in kirli elleri. bir tek hincal uluc bunlari dile getirebildi korkusuzca.

    yetmedi, kasimpasa teknik direktoru yilmaz vural’in macin en etkili oyuncularini macin bitimine dakikalar varken oyundan alarak 1-0 maglubiyete resmen canak tutmasi, hele mactan once daum’la birbirleri hakkinda dile getirdikleri inanilamayacak ovguler, samimi goruntuler bu macinda gercek yuzunu ortaya cikiriyordu. aziz yildirim yilmaz vural’a soz vermisti bir kere, yarin fener’in basina seni gecirebilirim diye.

    yetmedi, eskisehir macinda eskisehir kalecisinin yedigi onceden calisilmis goller, ve yillardir frikik atmayi beceremeyen alex’in calisilmis koseye frikik atmasi ve kalecinin cok rahat kurtarabilecek iken topu seyretmesi, artik herseyi cok bariz belli ediyordu. fenerbahce suphe duydugu maclardan tam puan alabilmek icin rakip takimlarin kalecileri satin aliyordu. bunu yine bir tek hincal uluc dile getirebildi ornekleriyle.

    yetmedi, bitime haftalar varken rakip takimin oyuncularina rusvet yagmaya basladi, kalecilerin satin alinmasi olaylarina baskalari eklenmeye baslandi, ankaragucu maci oncesi melih gokcek tarafindan oyuncularinin para karsinsinda satin alinmaya calisildigini basina duyarmasi yine dikkatleri fenerbahce'nin uzerine cekti. aziz yildirim ve kirli elleri oyunlarini oynamaya devam ediyor, ankaragucu kalecisinin haybeye yedigi 3 gol maca damgasini vuruyordu. ancak bu sefer bunlara sahit olan insanlar bunlara artik prim vermiyor, ak partili devlet bakani’nin sozleri herseyi anlatiyordu. “ fenerbahce’nin rakiplerinin yedikleri gollere artik anlam veremiyoruz. ”

    16 mayis 2010 tarihi geldiginde, artik hersey hazirdi, fenerbahce taraftari ve yonetimi o kadar eminlerdeki sampiyon olacaklarindan, mactan gunler once kadikoy’u, bagdat caddesini suslediler, hazirladilar, organizasyonlar ve hazirliklar yaptilar. fenerium magazalari ari gibi calisti, ozel formalar, t-shirtler hazirlatti, e tabi, 18. sampiyonluk ne de olsa cantada keklikti onlar icin, aziz yildirim gibi parasiyla herkesi satin alabilecegini sanan bir baskanlari vardi.

    ama unuttuklari birsey vardi, denizli faciasinin uzerinden sadece 3 yil gecmisti ve o zamanin teknik direktoru daum yine sahnedeydi, gerginligi yuzunden okunuyordu trabzon maci oncesi. hakli cikmadi degil endisesi. mac fenerbahce icin cok zor gecti, neden mi? cunku kalede satin alinamiyacak bir trabzon evladi vardi, adi onur’du. adi gibi onurlu kurtarislar yapti. mac berabere bitti, macin bitisiyle yanlis anonsla sampiyon olduklarini sanan binlerce fenerbahceli sahaya akin etti ama aci gercek birkac dakika icinde kendini belli etti. sampiyon bursaspor’du. denizli faciasi yerini kadikoy faciasina birakti, tarih tekkerrur etti, bana gore ise hak layikiyle yerini buldu.

    bir baska deyisle, tam anlamiyla ilahi adalet gerceklesmis oldu. 5 mayis 1996’da alisen baskanligindaki fenerbahce hakemleri satin almis, ligi karanlik oyunlarla birbirine katmis, o donemki ligte mafya donemini baslatmis, trabzon hakli olarak sampiyonluga giderken, cesitli ayak oyunlariyla trabzon’u avni aker’de 2-1 yenerek sampiyon olmus, bu haksizligi dile getiren fenerbahceli oyunculardan kaptan oguz cetin ve aykut kocaman'i takimdan kovmustu.

    aradan tam 14 yil gecmesine ragmen, birkere daha ilahi adaletin varligina binlerce futbolsever olarak sahit olduk. trabzon once fenerbahcenin 27 yildir hasret kaldigi kupayi urfa’daki kupa finalinde, daha sonrada ligin son macinda sampiyonlugu kadikoy’de kendi seyircisinin onunde elinden alarak intikamini en onurlu sekilde aliyordu, belkide 5 mayis gunu hayatlarina son veren trabzonlular, mezarlarinda ilk kez huzur buluyordu.

    mactan sonra yapilan rezillikler tum dunya basininda genis yanki uyandirdi. kadikoy’un ve bagdat caddesinin altina ustune getirilmesi, sukru saracoglu stadinin atese verilmesi, stad disindaki futbol ile alakasi olmayan binlerce insana zulum edilmesi, binlerce fenerbahce taraftarinin yaptigi taskinlar, rezillikler, stad gorevlilerin, fenerium yoneticilerin ezilme tehlikesi yasayarak olumle burun burun gelmesi, tartaklanmasi, dayak yemesi, yuzlerce ozel mulkun zarar gormesi, onlarca basin mensubunun tartaklanmasi, dayak yemesi ve daha niceleri…

    bu ay, yani icinde bulundugumuz mayis’in 28’inde, 2016 avrupa sampiyonasi secmelerini kazanmamizin bu olaylardan sonra hayal oldugunu birakin turkiye, tum dunya konusmaya basladi bir kere.

    ne zaman yenilgiyi hazmetmeyi ogreniceksiniz ey fenerbahce camiasi? denizli olaylarinda yuzlerce kisinin yaralanmasina, binlerce taraftarinizi ve diger takim taraftarlarinin bu sergilemis oldugunuz rezillikler ve bitmek bilmeyen hazimsizliginiz yuzunden futboldan sogumasina sebep oldunuz. siz hic akillanmayacak misiniz? ne zaman futbolu sadece spor olarak gorup, kaybettiginizde rakip takimi alkisliyacak, bu dursunuzla saygi kazanmayi ogreneceksiniz?

    farkinda degilsiniz ama sizden ve cumhuriyet diye adlandirdiginiz taraftar toplulugunuzdan, bu sebep verdiginiz olaylar ve 1995 yilindan gunumuze kadar uzanan tutumunuzdan dolayi birakin ligin geri kalan 17 takimi, tum turkiye nefret edıyor! nefret! evet sızden nefret edıyoruz!!!!!!

    artik aziz yildirim, ekibi ve fenerbahce spor kulubu en agir cezalari alarak kesinlikle bu olaylardan sonra ligten ihrac edilmelidir, cikardiklari ve sebep verdikleri olaylarla turkiye’nin gelecegi ile oynamislardir, devletin yargi organlarinin gorevlerini yerine getirmesi, turkiye’nin sporda sahipsiz olmadigini bir kere daha ispatlamasi artik boyunlarinin borcu olmustur.

    futbolda artik siddeti ve onun emsalı fenerbahce’yi ıs-te-mı-yo-ruz!

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın