• 35940
    boey sonrası değişen ne oldu;

    torreira ve boey çok iyi alan savunması yapan oyunculardı. torreira yerden kendi bölgesine pek top sokmaz, mutlaka çalardı. boey da kendi alanını çok iyi savunduğundan 2 stoperin daha dar durmasını sağlıyordu. hatta önde baskıya giden stoperin arkasını kaymalarla iyi kapatıp rakibi kanada yönlendirme işleri yapıyorduk. kendi bölgesinde havadan ve yerden rakibe kolay top aldırmaması da cabası.

    bugün rakip topla oynamaya başladığında savunma da yapsak, geniş alanda rahatça sırtı dönük top alıp atak varyasyonlarına girişebiliyorlar.

    bence bizim takımın arka 5'lisi havadan yerden iyi savunmacılar olmalıydı. jelert transferine sevindim. ama o gelmeden önce hep uzun boylu hava hakimiyeti olan bek almalıyız düşüncesindeydim. çünkü ön alan baskısı yapıldığında rakip uzun vurunca o topları mutlaka toplamamız gerekiyor atak devamlılığı için. bu yüzden kaan'dan vazgeçemiyor okan buruk. rakip, bizim yarı sahaya uzun vurup topu tuttukça geri koşturuyoruz herkesi. bu sefer hücumdakiler de fizikken düşüyor.

    jelert ile bence farklı bir formül bulacak okan buruk. ya da torreira yanına stoperleşebilen uzun boylu bir 6-8 alacağız. yoksa mevcut kadro mühendisliğindeki defoları gidermek okan buruk'un mucizesine kalacak yine.
App Store'dan indirin Google Play'den alın