• 35929
    hazırlık maçlarından rol çalıp kara haberler vermeye geek yok. ekside'ki galatasaray başlığının ilk entry'si ''99-00 ligine en kotu hazirlik maclariyla hazirlanan takim'' şeklindedir. 24 sene geçmiş üzerinden, ben bildim bileli bu takım hazırlık maçlarında kötü oynar, genellikle de yenilir. teknik adam, yönetim, futbolcu, sistem değişir ama bu gerçek kalıcıdır. ben hiçbir zaman bu takımın sezon öncesi hazırlık maçlarında gümbür gümbür oynayıp bu takım lige hazır mesajını verdiğini görmedim. siz de görmediniz. peki neden?

    çünkü her sezon olduğu gibi sezon başında yükleme yapıyoruz ve oyuncular bu yüklemelerin sonucunda yorgun düşüyor. topla oynamayı seven ve antrenmanları sevmeyen oyuncular haricinde iddia ediyorum çoğu topçu bu tür maçları angarya hatta ekstra yük olarak görüyordur. hatta bu yüklemeler sonucunda ligin ilk haftaları da takımda ritim oturmaz. bir süre bug'da kalmış gibi oynar.

    biz fenerbahçe değiliz arkadaşlar, eylülde şampiyonluk kutlayacak kadar kafayı da yemeyeceğimize göre, bırakın takım oynasın, eksikliklerini görsün.

    transfer konusunda ise kesinlikle okan hoca'ya katılıyorum. bu takımın 2 oyuncuya ihtiyacı var, belki 3 ama fazlası yok.bi kere oturmuş taş gibi bir omurgaya sahibiz. şu an kadroda ilk 11 kesin oynar diyeceğimiz oyuncuları bir çırpıda sayarız. kimi 9 oyuncu sayar, kimisi 10 ama sayar. takımın yaş ortalaması da içi geçmiş oyuncu topluluğu gibi değil. 2015 yazındaki gibi değil durum yani. birlikte oynama alışkanlığı futbolda en önemli şeydir. tarihin en iyi takımı olan tiki takalı barca bile çok fazla transfer yapmadan devam etti. hatta aldıkları yıldız oyucular tutmadı bu oynama alışkanlığı yüzünden. ibra'yı aldıkları gibi küfreder gibi gönderdiler? neden? takımın genel ortalaması 170 ama zebellah gibi 2 metrelik bir adama göre sistemini düzenleyemediler. gereği de yoktu zaten. ibra kötü oyuncu muydu? o bölgede oynayan villa'dan da etoo'dan da iyiydi ama işte aykut kocaman'ın dediği gibi her çiçek her toprakta yetişmiyor maalesef ):

    başından beri söylüyorum, bizim transfere bile ihtiyacımız yok bu sezon şampiyon olmamız için. alacağımız adam avrupa için alınmalı ve mümkünse asker özellikli olmalı. sertlik ve dinamizm katabilecek bir oyuncu bizim için yeterli. ozan tufan'a bile fittim ben yani. ehemmiyeti görüyorsunuz?

    sürekli transfer transfer diye ağlamak hoca ve takıma güvenmemektir. bu takım 2 sezon üst üste şampiyon oldu. iki sezon da puan ve galibiyet rekoru kırdı, hatta hiç adeti olmamasına rağmen derbilerde de karşı takımı domine etti içerde ve dışarda. bu sezonki 0-1 biten fenerbahçe ve bir önceki sezon 3-1 biten beşiktaş maçkarı haricinde bırak kötü oynamayı,kalesinde doğru düzgün gol görmedi takım. üstelik avrupa'da da kim ne derse desin çok iyi oynadı ki rüştünü ıspat etti bence. herkes transfer ister de yagın yapmayı gerektirecek bir durum yok. yangın yapmaya hele hiç gerek yok. dışarısı yeterince sıcak zaten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın