resim
Elias Jelert Kristensen
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Bek
Yaş:21
Boy:1.78
Uyruk:Danimarka
  • 279
    kopenhag tarafından galatasaray’a transfer edildiği açıklanan danimarkalı bek oyuncusu. baştan söyleyeyim, bize uygun bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. öyle bir yangın vardı ki sosyal medyada, kendisinin gelişiyle bir bayram havası oluştu ama verilen bonservis bence direkt danimarka’dan alınan bir oyuncu için, hele ki ekstra hiçbir özelliği olmayan bir bek oyuncusu için çok yüksek.

    ikinci soru işaretim, bu çocuk aslında bir bek değil, kopenhag’ın kemikleşmiş 5’li savunmasının wing bek’i. bütün koridoru kullanmaya alışmış bir isim ama savunmada arkasında ekstra bir stoper oynuyordu, galatasaray’da öyle bir sistem olmadığı için başlarda oldukça zorlanacaktır.

    gelelim hücum kısmına ki burası daha da sıkıcı, oyuncunun geçen sene danimarka’da yaptığı asist sayısı sadece 1. galatasaray taraftarı boey’den hücum performansı alamamaya alışmıştı ama boey açık alanı o kadar iyi savunuyordu ki, geride ya da önde kazandığı ekstra ekstra toplarla başlayan geçiş hücumlarının baş mimarıydı. elias jelert’ten böyle bir performans da göremeyeceğimiz gibi, mariano’nun hatta dubois’nın yaptığı gibi incelikler hiç göremeyeceğiz.

    sonuçta eksik olan bir bölgemiz yaşına göre yüksek tecrübeli bir full back’ değil de bir ‘wing back’le dolduruldu. ama fiyat performans olarak bu transfere kaç verirsin diye sorsanız puanım 3/10 olur.

    kopenhag’ın bu oyuncudan kazandığı para için avuçlarını ovuşturduğuna yemin edebilirim ama ispat edemem. yerine cruz azul’dan aldıkları rodrigo jhossel huescas hurtado, kopenhag’ın lyngby ile oynadığı ve kendisinin ilk resmi lig maçında hem maçın oyuncusu seçilip hem de asistini yaparak jelert’in 1 senede ulaştığı rakama henüz ilk maçından ulaşmış oldu.

    anlayacağınız doğru sistem ve strateji yine kazanırken, kaos ve plansızlık yine kaybetti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın