• 84
    artık sportif direktörü olmayan avrupa kulübü kalmadı gibi bir şey. son dönemde daha çok eski futbolcular bu görevi üstleniyor. deco, zidane gibi.

    ligimizde de beşiktaş ve fenerbahçe başta olmak üzere bazı takımlar sportif direktörden yararlanıyor.

    sportif direktör özellikle transfer sürecinde önemli bir göreve sahip. teknik direktör ile birlikte kadro planlamasını gerçekleştirip, oyuncu bulup, tüm görüşmelerden sorumlu oluyor.

    ilk olarak bu görevi üstlenen kişinin futbolcunun dilinden anlaması lazım, uluslararası ağının geniş olması lazım, çokça menajer tanıması lazım. futbol dünyasında bir tanınırlığı, statüsü varsa o zaten ayrı bir bonus oluyor.

    kendinizi futbolcu yerine koyun. galatasaray sizi takıma dahil etmek istiyor ve bir projesi var. bu projeyi size ibrahim hatipoğlu mu anlatınca daha çok etkilenirsiniz, yoksa wesley sneijder mi?

    sneijder dedim çünkü bence galatasaray sportif direktörü eski uluslararası futbolcularından biri olmalı. mata da olabilir, isme çok takılmayın.

    sorsan çok kurumsalız, eğitim kurumu kökenliyiz falan. ancak hala amatör bir şekilde yönetiliyoruz. futbol eskisi gibi değil, haliyle eskisi gibi de yönetilmiyor. bir an önce farkına varırız umarım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın