• 3286
    benim de hoşuma gitmeyen ve ilk dursun özbek yönetimi döneminde özellikle 2015 ve 2016 yıllarında bolca yapılan medya üzerinden algıyı ve tansiyonu yönetme çabaları tekrar başladı ancak transfer hususunda eleştirebilmek için iki hafta daha beklemekte fayda var.

    birinci kamp dönemi milli takım oyuncuları olmadan dahi çok kalabalık bir ekiple yürütülüyor ve ikinci kamp döneminde olmaması gereken en az 10 tane futbolcu kadroda var. bu çalışma kalitesini de, stratejiyi de etkiliyor. ancak ikinci kamp döneminin affı yok. "kampa yetişecek" vurgusunu birinci kamp dönemi için önemsemiyorum ama hiçbir mazereti veya özrü olmadan ikinci kamp dönemine transferler yetişmeli ve takımın 25 kişilik temel kadrosu bir arada olmalı. sağ bek ise sağ bek, orta saha ise orta saha, oyun kurucu ise oyun kurucu, kanat ise kanat. 2, 3 veya 4. ne kadar transfer yapacak isek ikinci kamp döneminde kadroda olmalı.

    galatasaray taraftarı üç hafta sonra oynanacak süper kupa finali maçına kadar algı yönetimi ile idare edilemez, ucunda kupa olan bir maç galatasaray için her zaman bir hedef maçıdır. o maçın olumsuz bir sonuçla neticelenmesi yönetimi hedef tahtasına koyar. ondan sonra oynanacak olan şampiyonlar ligi ön elemesine hiç girmiyorum bile. o yüzden galatasaray yönetimi haluk yürekli'ymiş, serhan türk'müş, nevzat dindar'mış, ali naci küçük'müş, kaya temel'miş veya başkalarıymış düşünmemeli. bu gibi siyasetlere kafa yormamalı. bu isimler sosyal medyayı sakinleştiremeyeceği gibi, tribünlerin de tansiyonunu zerre düşüremez. etkileri sıfır, güçleri yok. bunu dursun özbek'in, cenk ergün'ün 2015'ten bilmesi gerekir. bu gibi siyasetlerle geçirilen 2015 yazından sonra eylül ayındaki mersin idman yurdu ve atletico madrid maçlarında galatasaray taraftarı "yönetim istifa" tezahüratını suratlarına karşı yapmıştı. temmuz 2015 ve ağustos 2015'te kanmamıştı özetle galatasaray taraftarı ve eylül 2015'te algı yönetimi ile kandırılamayacağını göstermişti. aynı şeyi yapmaya bugün ve yarın devam ederler ise, 2024 yılında da aynı reaksiyon ile karşılaşırlar. özbek ve arkadaşları için doğru strateji 2022 stratejisidir, 2015 değil. umarım bunun tekrar farkına varırlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın