• 53
    konuşulan şartlarla, peşkeş olmaktan çok uzakta projedir. işin hukuki ve finansal boyutundan uzak, sosyal medyadan ordan burdan kulaktan dolma bilgilerle yazılan bir sürü yorum gördüğüm için bunu yazma ihtiyacı hissettim.

    öncelikle, burası için doğru model kesinlikle hasılat paylaşımı modeli. bu projenin finansmanı olsun, olası iş kazaları ve bunlardan doğacak işçi davaları olsun şu olsun bu olsun hepsiyle müteahhit firma uğraşacak. galatasaray'ın burada hiçbir sorumluluğu olmayacak. galatasaray, bunu hakediş usulüyle başkasına alt yüklenici olarak yaptırsa dahi asıl işveren olduğu için, hukuki sorumluluğu devam edecek ama şu an konuşulan tabloda öyle bir durum yok. kemerburgaz'ı bile yaparken bunca sorunla cebelleşen kulüp, bu kadar büyük bir projeyi nasıl kendisi yapıp satacak? hiçbir şekilde gerçeklikle bağı olmayan bir öneri bu kendin yap kendin sat olayı.

    hasılat paylaşımına da gelirsek, evet %75-25 gibi daha tatmin edecek oranlara çıkılabilir ama burada kritik nokta, 70 milyon dolar civarında alınacak bir avans miktarı. bu yüzden %50-50 gibi bir oranı kabul ediyoruz biz, benim anladığım kadarıyla. oradan gelecek 70 milyon dolar avans ile, bankalar birliği'nden çıkarak faiz yükü konusunda rahatlayacağız. bu projeyi %75-25 hasılat paylaşımı ile yapacak müteahhit firma bulunur ama hiçbiri 70 milyon dolar gibi bir miktar avans vermeyi kabul etmez. bu paraya çok acil ihtiyacımız olduğu için dursun özbek bu model konusunda ısrarcı. benim anladığım o yönde. kulübün üstünde muazzam bir faiz yükü var şu an ve adım atamıyoruz hiçbir konuda. bundan tamamen kurtulup, temlikli alacaklarımızı çözersek iyice rahatlayacağız. o yüzden ben bu modeli destekliyorum şu anda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın