• 659
    florya proje söz verildiği gibi gerçekleşir. futbol aş borcu kapatılır, bankalar birliğinden çıkılır. gelen parayla dernek fon kurup elde ettiği geliri sadece tesis ve milyon amatör şubelere harcarsa; taraftarın, takım baş baş 8 numara diye bağırıyor bunlar gidip 10 milyon euro harcayıp 3 tane basketbolcu getiriyorlar diye eleştirmeden önce şunu bilmesinde fayda var:

    (bkz: finansal fair play)

    ffp bizim kulüplere bugüne kadar hiç paramız yok diye dertti. uefa: "kardeşim sen çok borç harç yapıyorsun. düzgün idare edemiyorsun. harcamalarını kontrol et" diye yakamızdaydı ama ffp'nin esas çıkış noktası manchester city, psg gibi futbol dışı mecralardan para aktarıp futbol piyasasını alt üst etmelerinin önüne geçmek.

    evet yani paran varsa da finansal fair play derdin bitmiyor.

    yani teorik olarak florya'dan gelen 600 milyon euro'nun 200'unu city'e teklif edelim haaland çekelim los galacticos kuralım deseniz de uefa'dan ffp kapsamında ceza yeriz çünkü uefa kuralları gereği sadece futboldan elde ettiğimiz geliri futbola harcayabiliriz. kat karşılığı müteahhite bina verip karşılığında futbolcu transfer etmek diye bir şey yok bizi 30 milyonluk faiz yükünden kurtarsin yeter. zaten gelirimiz ilk 20 kulüp arasinda

    yani kısacası: para para para. varlığı bir dert yokluğu yara
    https://www.youtube.com/watch?v=9jlv6zc8L2o
App Store'dan indirin Google Play'den alın