resim
Dursun Aydın Özbek
Görev:Başkan
Takım:Galatasaray
Yaş:75
Uyruk:Türkiye
  • 10193
    sportif başarı için dursun özbek'e olumlu bakan açıklamalarına saygı duyan arkadaşlar, bu başarıları birlikte kazandığı erden timur'un fikirleri ne olacak.

    dursun başkan beklenen gelire saçma sapan bir mantıkla "biz yaparsak inşaat süresince ödenecek faiz giderini" eklemiş. karar zaten verilmiş; biz yapmıyoruz hasılat paylaşımı ile ihale yapılacak. bu durumda net gelir rakamını vermesi gerekir (bu konu çok önemli, çünkü borcumuzun faiz gideri kaç yıl üzerinden hesaplanmış belli değil 3 yıl için hesaplandı ise ödenecek faiz zaten güncel oranlar ile 80 milyon dolara yakın bir rakam). tüm bunlara rağmen verdiği rakam 400 milyon $.
    https://gss.gs/Vkp.png

    erden timur hasılat paylaşımı modeli ile yapılacak ihalenin o bölgenin rayiçi olan %70'in altında bir oran ile verilmemesi gerektiğini söylüyor. yine erden timurun rakamları ile; '1 milyar 60 milyon' dolar gelir 160 milyon dolar maliyet ile yapılabilecek bir proje.

    söylediği en önemli cümle ise şu:
    "%70 ile versek 700 milyon dolar kalıyor." (bknz: dk.59:10)
    https://youtu.be/...b9hQFTR0s&t=3248

    arada 300 milyon dolar gibi inanılmaz, korkunç bir fark var.

    bahsi geçen rakam 300 milyon değil 50 milyon $ bile olsa skandaldır. bu durumda dursun özbek'e yetki verilmesi galatasarayımızın geleceğini etkileyecek büyük hata olur.

    ekleme: bu 300 milyonluk fark aslında daha fazla, 400m$ proje gelir hesabına eklenen faiz gideri ne kadar ise fark o kadar artıyor. (proje 3-4 yıl sürecek deniyor, yani dursun özbek 50m$ hesapladıysa gelir 350m$ demektir 100m$ hesaplandıysa gelirimiz 300m$ anlamına geliyor. (bankalar birliğine yılda 900 milyon tl faiz ödüyoruz bu güncel kur ile 27,5 milyon dolar ediyor.)

    ekleme 2: biraz önce erden timur'un istediği şekilde blokeli hesap sistemini geri getiren yetki talebi değişiklik yönergesi verildi. erden timur da destek konuşması yaptı. ihale yöntemide erden timur'un ilk açıklamalarında olduğu gibi olacak. bu sistem ile yukarıdaki düşük dursun özbek rakamları olması gereken rakamlara ulaşabilir. dursun özbek'in kötü niyeti ile ilgili fikrim değişmedi, koltuğun gittiğini gördü ve başka çaresi kalmadığını anlayınca doğru yola dönmek zorunda kaldı. tıpkı seçimden önce florya projesini birine düşük bedelle verip bankalar birliği borcunu ödeyecekken ortaya çıkan muhalefet sayesinde bunu yapamamıştı. yine muhalefetin güçlendiğini ve argümanlarının kabül gördüğünü farkedince florya projesinin ihale ile verileceği konusunda açıklama yapmıştı.

    mevcut yetki talebi gs çıkarları için uygun olsa bile dursun özbek'in güvenilirliği kalmamıştır. seçime gidebilmek için red oyu verilmesi gerekir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın